Men både Roald Arentz (44) og Ragna Vorkinnslien (25) kan skilte med bakgrunn fra organisasjonslivet, Arentz fra LO og Norsk Transportarbeiderforbund, Vorkinnslien fra Mental Helse og Mental Helse Ungdom.

De tar over for veteranen Arne Byrkjeflot og LO-leder John-Peder Denstad. Denstad har varslet at han ikke vil kombinere rollen som leder av LO i Trondheim med vervet som bystyrerepresentant. Byrkjeflot har valgt å trappe ned etter tre perioder som fast representant i bystyret. Begge er imidlertid med på listen som ukumulerte kandidater.

Håper på to

RV og arvtaker Rødt har hatt to og tre representanter i Trondheim bystyre siden 1983. I inneværende periode har partiet to. Arentz og Vorkinnslien sier de blir skuffet om de ikke klarer å komme inn begge to, selv om meningsmålingene ikke har vært de beste.

– Vi må nok jobbe for det, sier Arentz som er fra Bindal og til daglig kjører drosje.

Rødts toppkandidater setter boligpolitikk først på prioriteringslisten i kommende periode.

Utleieboliger

De vil gå inn for at Trondheim kommune bygger flere utleieboliger og mener dagens boligpolitikk er fullstendig styrt av et marked der prisene galopperer.

– Kommunen kan bygge til selvkost. Etterspørselen er stor, og det er nok regulerte tomter å bygge på. Det er vanskelig å forstå at kommunen ikke har satset mer på dette, sier Arentz.

Bybane

Vorkinnslien sier at partiet vil gå inn for bybane i Trondheim og si nei til superbuss.

– Rødt er et miljøparti, og bybane er den beste løsningen på lang sikt, både økonomisk og miljømessig. Velger vi superbuss, er det et valg for flere tiår fremover. Stemningen snur i retning bybane i flere partier nå.

Rødt i Trondheim har vært preget av indre uro en periode. Men listeforslaget fra nominasjonskomiteen ble enstemmig vedtatt på nominasjonsmøtet, opplyser Leidulf Husjord, komiteens leder.