Kommunen har, med midler fra Miljøpakken, planer om å bygge ny veiforbindelse mellom Heimdalsvegen og Industriveien.

Veien skal gå under Dovrebanen før den kobles inn på krysset ved Industriveien og Johan Tillers vei, hvor det skal bygges rundkjøring.

– Hensikten er å få avlastet nærområdene for gjennomgangstrafikk. Ved å få etablert en forbindelse på tvers, får man redusert gjennomkjøring lokalt på Heimdal og bedretforbindelsen mellom Heimdal sentrum og E6, sier Jon Sivert Granhaug, arealplanlegger ved Trondheim kommune.

Offentlig ettersyn

Tiltaket er planlagt gjennomført en gang i 2015-16, men kommunen håper på et så raskt vedtak som mulig.

– Planen ligger ute til offentlig ettersyn frem til 16. august, slik at berørte og andre kan komme med innspill til planforslaget. Videre ser vi for oss at saken endelig kan vedtas i bystyret i perioden september - oktober, sier Granhaug.

Beregner kompensasjon

Granhaug tror ikke det skal dukke opp innspill som kan bremse saksbehandlingen.

– Vi har kommet frem til et veiforslag vi tror vil bli vedtatt. De innspill som har kommet inn frem til nå har vi vurdert som løselige.

Utbyggingen fører også til færre parkeringsplasser.

– En del parkeringsplasser vil forsvinne og disse vil bli erstattet, eller kompensert med penger, sier han.

70 millioner

Prosjektet dekkes av midler som er satt av i Miljøpakken 2.

– Det er satt av 70 millioner kroner til byggingen mot Johan Tiller veg, men et mer detaljert prisanslag vil bli gjennomført når reguleringsplanen er godkjent og detaljprosjektering er i gang, sier fungerende leder for Miljøpakken, Kai-Arne Riersen.

Utbyggingen vil berøre bygg og virksomheter innenfor prosjektområdet, og her vil det bli gitt kompensasjon.

– Så fort reguleringsplanen er godkjent og endelig, skal vi sammen med de berørte partene forhandle oss frem til en kompensasjon. Vi ønsker å komme frem til de beste løsningene for begge parter, sier Riersen.

Kommunen beklager

Lokalene til Heimdal Autoservice må rives ved en eventuell utbygging, men leder Tore Næss opplever manglende informasjon når det gjelder kompensasjon.

– Vi har ikke fått vite om hvor vi får ny tomt, eller hvilken kompensasjon som blir gitt utover oppsetting av nytt bygg, sier Næss.

Unskylder

Fungerende leder for miljøpakken, Kai-Arne Riersen beklager at prosessen har ført til usikkerhet for Heimdal Autoservice.

– De vil få erstatning for tomt og de tekniske byggene og vi vil, i forhandlinger med eieren, prøve å komme frem til en erstatning som er passende for eieren. Dette kan eksempelvis være å innløse eiendommene tidlig i den videre prosessen, sier Riersen

Ikke inkludert

Næss og hans tre ansatte er usikre på hva de skal gjøre fremover. Næss hadde ønsket de var blitt mer inkludert i prosessen.

– Det første møtet som ble holdt, angikk alle berørte parter av utbyggingen, men vi ble ikke engang innkalt. De hadde glemt oss, og jeg fikk vite om møtet av en nabo, sier Næss.

Riersen sier det var en glipp.

– Det er bare å unnskylde. Det er selvfølgelig uheldig at slikt er med på å skape usikkerhet, sier Riersen

Berørt: Heimdal Autoservice sine bygg må etter alt å dømme rives hvis den nye veiforbindelsen blir vedtatt. Foto: Stian Kristoffer Sande