De 26 prosjekterte boligene som skal bygges på en kunstig ås på Havstein på Byåsen i Trondheim, kommer nå for salg igjen. Etter innspill fra interesserte er planløsningene endret, forteller salgsleder- og markedssjef Pål Restad i Aktiv Eiendomsmegling.

- Sannsynligvis har arkitekten vært litt forut for sin tid, med veldig gode moderne løsninger. Det ble en litt for moderne stil til at folk så hvordan de skulle møblere boligene selv. Vi er tradisjonelle, sier Restad.

Har flyttet trapp

Endringene er stort sett innvendig.

- Endringene gjelder primært løsningen for trappa til takterrassen. Tidligere var det en innvendig trapp, nesten som en stige. Nå er trappa opp til terrassen lagt over trappa mellom første og andre etasje. Det frigjør mye plass og luft i andre etasje, hvor det er stue og kjøkken. Tidligere sto også kjøkkenløsningen litt ut i rommet. Nå er den flyttet inntil en vegg eller et hjørne. Det har også frigjort en del plass, sier Restad.

I første etasje er antallet bad økt til to i alle boligene. Utvendig er den eneste endringen fra de opprinnelige planene at enkelte vinduer er flyttet.

Har byttet navn

Det var i september i fjor at Reitan Eiendom, som eies av Odd Reitan og familien, lanserte det nye boligprosjektet Bør Hill. Boligene skal bygges på en kunstig ås som er under bygging. På bakkeplan, i åsen, bygges en ny Rema-butikk og parkeringskjeller. Prosjektet ble tatt ut av markedet i januar i år etter at fem boliger var solgt.

Samtidig som boligprosjektet Bør Hill nå relanseres, bytter det navn til Josefinesvingen.

- Det er fordi det nå har stadfestet gatenavn, og sameiet vil hete Josefinesvingen. Da ble det naturlig å bruke det navnet videre, sier Restad.

Han innrømmer samtidig at det er greit å bytte navn, siden prosjektet er trukket fra markedet én gang etter få salg.

- Det kan ligge bak som et bakteppe. Bør Hill blir ikke brukt mer i annonseringen, sier Restad.

Uendret pris

Navnet Josefine er også hentet fra Johan Falkbergets roman Bør Børson. I nabolaget er det fra før gatenavn som Johan Falkbergets vei og Ann Magritts vei.

Boligene har samme størrelse som tidligere, og har et bruksareal fra 62 til 123 kvadratmeter. Prisene er også uendret, fra 4,1 millioner til 7 150 000 kroner.

Vanligvis må nye boligprosjekter selge enn viss andel av boligene før oppstart. 70 prosent salg er et vanlig krav fra bankene for å gi byggelån. I Josefinesvingen er byggingen av åsen allerede i gang, og boligene skal også bygges fortløpende, uavhengig av tempoet på salget.

Rask overlevering

Restad er optimist med tanke på salget av boligene på Havstein denne gangen.

- Markedet for prosjekter er veldig bra om dagen. Etterspørselen etter det vi selger selv, og det vi hører fra andre meglere, tilsier at det generelle markedet bra. Derfor tror vi dette prosjektet vil bli tatt godt imot, også fordi vi nå er mer fornøyd med løsningene. Det blir i tillegg rask overlevering av boligene, fordi byggeprosjektet har pågått en stund. Det er uvanlig at folk som kjøper bolig på tegnestadiet, får så rask overlevering. Boligene skal stå ferdige til sommeren neste år, sier Restad.

Den nye Rema-butikken under boligene blir på rundt 1300 kvadratmeter. Reitan Eiendom har også kjøpt naboeiendommene til den gamle Rema-butikken, slik at hele tomta Josefinesvingen bygges på er sju mål. Den tidligere Rema-butikken på Havstein er nå revet. Reitan-familien har drevet dagligvarebutikk på Havstein siden 1964, da Ole Reitan, far til Odd Reitan, åpnet sin andre butikk, Snarkjøp, her.