Adresseavisen skrev tidligere denne uken at det hadde kommet foreløpige bud på trondheimsbedriften, og at et endelig bud var ventet før helgen.

Et salg av Reinertsen AS kan løse gjeldskrisen i selskapet, men etter det Adresseavisen forstår er prosessen ennå ikke i mål.

Advokat Joar Grimsbu hos Arntzen de Besche er leder for gjeldsnemnda som leder arbeidet med å løse gjeldskrisen, og sier at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Konkursvern

Finanskonsernet Pareto har blitt engasjert for å hjelpe til i jakten på nye investorer, og analytikere har pekt på Reinertsens konkurrenter i det norske oljeservicemarkedet som mulige kjøpere.

Da Reinertsen AS tidligere i mars søkte om forlenget konkursbeskyttelse i Sør-Trøndelag tingrett, ble det opplyst at det foregikk en såkalt due diligence, som betyr at en eventuell kjøper gjør en gjennomgang av selskapet.

Samtidig ble det opplyst at de foreløpige budene var av en slik størrelse, at gjeldsnemnda var positive til å kunne lykkes med gjeldsforhandlingene.

Familieeid

Det familieeide trondheimsselskapet gikk selv til tingretten for å be om offentlige gjeldsforhandlinger like før jul i fjor .

Selskapet ble etablert av Arne R. Reinertsen i 1946, og ledes nå av sønnen Torkild R. Reinertsen og sønnesønnen Thomas. På eiersiden sitter også Torkilds bror Eirik R. Reinertsen og hans sønn Kristian.

Selskapet er en av Trondheims største private arbeidsgivere, og ved utgangen av fjoråret hadde selskapet rundt 670 ansatte.

Direktør Thomas Reinertsen i Reinertsen AS sier at selskapet ikke ønsker å kommentere saken på det nåværende tidspunkt.