Ifølge gjeldsnemnda er det i underkant av 700 kreditorer som har krav mot Reinertsen, og Hauge sier at mindre bedrifter løper en stor risiko når store bedrifter går over ende.

Hauge sier at han foreløpig ikke vet om det er medlemsbedrifter i Håndverkerforeningen som kan få problemer i kjølvannet av konkursen.

- Mange av våre medlemsbedrifter er små- eller mellomstore virksomheter, og de er helt avhengige av å få oppgjør for de store jobbene de gjør, sier han.

Ifølge gjeldsnemnda for Reinertsen er gjelden på over 1,6 milliarder kroner, noe som etter alt og dømme gjør det til Trøndelags største konkurs noensinne.

- Utfordrende

- Frykter du at medlemsbedrifter kan gå konkurs som følge av dette?

- Nei, det har jeg ikke grunnlag for å si. Jeg håper det ikke skjer, men det vil alltid være utfordrende når en stor aktør som Reinertsen får problemer, sier Hauge.

Ifølge gjeldsnemnda er en stor del av kravene mot Reinertsens knyttet til selskapets landbaserte entreprenørvirksomhet, som selskapet solgte til Veidekke i 2015. Etter avtalen ble likevel gjeld og garantiforpliktelser liggende igjen i selskapet.

- Håndterbart

Konsernsjef i landsdelens dominerende bank, Finn Haugan i Sparebank 1 SMN, forteller at de foreløpig har et par kunder som de vet er berørt av konkursen, fordi de hadde penger til gode hos Reinertsen.

- Men det er håndterbart for dem og for oss, sier Haugan, og legger til:

- Det er tragisk at det ikke var mulig å berge Reinertsen. Det er sikkert mange som er berørt, sier Haugan.

Kreditorer

Adresseavisen har tidligere skrevet at Obos har fremmet et krav mot Reinertsen som opprinnelig var på 150 millioner kroner. Boligbyggelaget har hatt betydelige reklamasjonskrav knyttet til prosjekter i Kværnerbyen i Oslo og på Fornebu i Bærum kommune, og litt knyttet til Ladebyhagen i Trondheim.

Sør-Trøndelag fylkeskommune har meldt inn et krav til gjeldsnemnda på mellom én og to millioner kroner, for reklamasjoner etter at Reinertsen bygget Thora Storm videregående i Trondheim.