– Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

– Jeg har eget kontor og synes det fungerer best. De andre her sitter sammen, to og to eller flere. De som sitter med utviklingsarbeid er mer avhengig av de faglige diskusjonene i løpet av arbeidsdagen og drar nytte av å sitte i et åpent miljø. Jeg sitter med en del oppgaver som jeg føler jeg får gjort bedre om jeg kan lukke døra og få litt ro rundt meg.

Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg kjører bil. Jeg har nett-opp bygd meg et hus i Lånke og derfra og til Tangen er det enklest med bil, kollektiv transport er ikke noe alternativ.

– Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

– Jeg vil tro de oppfatter meg som ryddig i det jeg holder på med. Jeg er god til å legge til rette, slik at de som jobber her kan jobbe målrettet mot å nå sine mål. Jeg tror også de vil si at jeg tar hensyn til enkeltmenneskene i bedriften.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?

– Når vi har julebord eller en annen fest i jobbens regi så er jeg selvsagt med. Det er alltid hyggelig og jeg synes det er viktig å snakke om noe annet enn jobb innimellom. Jeg tror også det gjør samarbeidet i jobbsituasjoner lettere etterpå.

– Er du også med på nachspielene?

– Nei, da har jeg dratt hjem. Hvis de ansatte ønsker å fortsette festen med et nachspiel, så tror jeg det er like greit at jeg ikke er med. Det er ryddigst slik.

Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

– Vi har merket nedgangen i markedet på kroppen vi også, og i fjor måtte vi gjennom en omstilling hvor vi måtte gi slipp på ansatte. Det er en oppgave det ikke kan tas lett på, vi er kun ti ansatte her og alle kjenner hverandre godt. Vi bryr oss om hverandre, og da er det vanskelig når noen må gå – både for dem som må slutte og dem som blir igjen. Det må gjøres på en ordentlig måte

Hvordan inspirerer du dine ansatte?

– Jeg mener det er viktig å inkludere de ansatte i de forskjellige delene av firmaet. God informasjon og åpen dialog gir et eierskap til bedriften. Hvis de ansatte føler eierskap er det lettere å sammen nå de målene vi har satt.

– Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

– Vi fremhever det sosiale på jobb og synes det er viktig å finne anledninger der vi kan samles og snakke om andre ting enn jobb. Men jeg omgås ikke de jeg jobber med noe utover dette.

– Er du også familiens sjef?

– Ja, det må jeg vel si at jeg er. Jeg liker å ha kontroll og som regel er mannen min heldigvis enig i det jeg bestemmer.

– Hva er ditt beste resultat i Birken?

– Der har jeg aldri deltatt, og ikke har jeg noen planer om det heller. Jeg går en del turer i skog og mark med dattera mi på sju år eller vi sykler når det er forhold til det, det får gå som trening.

– Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

– Ja, får jeg muligheten til det, så vil jeg absolutt fortsette å være sjef. Jeg trives godt i rollen, det er utfordrende, jeg lærer hele tiden noe nytt og jeg liker å jobbe med mennesker. Her på Tangen leder jeg jo også et utviklingsmiljø hvor hverdagen hele tiden endrer seg, det synes jeg er spennende.