Etter en anbudskonkurranse om å være det nye fylkets hovedbank for banktjenester, vant Danske Bank avtalen med Trøndelag fylkeskommune foran SpareBank1 SMN og DNB.

- Det er første gang denne avtalen har vært i spill, og dette var en kunde vi virkelig ønsket oss. Nå er vi både glade og ydmyke, sier landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

Danske Bank har vært hovedbank til Sør-Trøndelag fylkeskommune, mens Sparebank1 SMN er enn så lenge hovedbanken til nordfylket. Det er når de de to fylkene samles til ett Trøndelag 1. januar 2018 at de også må ha samme bank.

I fjor mistet Danske Bank storkunden Trondheim kommune, da vant DNB anbudskonkurransen og tok over kontrakten.

Tøff konkurranse

Trøndelag fylkeskommune vil ha et årlig innskudd på 1,3 milliarder kroner, og konkurransen om å få bli hovedbanken har vært hard.

- Ja, både vi og konkurrentene våre har gjort det ytterste for å få denne kunden. Når Danske Bank vant, så betyr dette at vi er konkurransedyktige på pris og at vi leverer kvalitet. Vi har gode digitale- og mobilløsninger og vi er innovative og vil være med å utvikle oss videre, sier Mellingsæter.

Den nye fylkeskommunen vil ha rundt 4.780 ansatte fordelt på 12 ulike enheter/avdelinger. I tillegg inngår til sammen 33 videregående skoler med rundt cirka 17.000 elever. Fylkeskommunen har også ansvaret for 50 tannklinikker spredt over hele fylket. I tillegg til den nye fylkeskommunen inngår følgende virksomheter i avtalen: AtB, Ungdommens Kulturmønstring, Tannhelsetjenestens Kompetansesenter Midt Norge, Fylkeshuset AS, Fylkets Hus AS og STFK Eiendom AS.

Les også lederintervjuet med Trond F. Mellingsæter, hvor han blant annet sier at han synes det er best om de ansatte klarer seg uten ham

Avtale med Helse Midt-Norge

Når Danske Bank blir hovedbank for fylkeskommunen betyr dette at de blant annet skal administrere fylkets konsernkontosystem og levere kort- og kontanttjenester, mobilbetalingsløsninger og betalingsterminaler.

Avtaleperiode går fra 1. januar 2018 til utgangen av 2020, med mulighet for ett års forlengelse av avtalen.

Nylig valgte også Helse Midt-Norge Danske Bank som hovedbankforbindelse.

- Fylket og Helse Midt-Norge er to store seire for oss. Trøndelag er et svært viktig område, og vi ønsker å være den banken næringslivet i regionen ønsker å bruke. Nå har vi fått de to største kundene og det ligger det mye tillit i. Derfor håper vi på enda flere kunder fremover, sier Mellingsæter.