Daglig leder Bjørn Krogstad bekrefter at de har kjøpt opp Veimo & Molde Eftf AS, og at forhandleren snart vil bytte navn til Strandveien Auto, avdeling Verdal.

- Dette er en Hyundai-forhandler, som vi har vært kolleger med i mange år. Dette er også noe vi har snakket med hverandre om over tid, sier Krogstad til Adresseavisen.

Kjøper: Daglig leder i Strandveien Auto, Bjørn Krogstad, sier at det vil komme opp nye skilt hos de to forhandlerne i løpet av høsten. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Rune Petter Ness

Nye skilt

I tillegg har de overtatt selskapet Krogstad Bil i Stjørdal, som har vært eid av Bjørn Krogstads bror Torstein Krogstad.

Dette selskaper forhandler Hyundai og Mazda, og vil få navnet Strandveien Auto, avdeling Stjørdal, opplyser han.

- Jeg tør ikke si nøyaktig tidspunkt for når det kommer opp nye skilt, men det vil skje i løpet av høsten, sier Krogstad om de to forhandlerne.

Overfører

Strandveien Auto har i dag salgsavdeling og hovedkontor på Tungasletta i Trondheim, der de forhandler Mazda og Porsche, og har service på BMW, Mini og Hyundai.

Fra før eier de også halvparten av Bilhuset Visborg i Verdal, som forhandler BMW og Subaru. Krogstad sier at Subaru-salget nå vil bli overført til Veimo & Moldes lokaler.

- Den store BMW-suksessen har gjort at Subaru har havnet litt på sidelinjen. Nå ønsker vi å løfte frem merket, og da trengte vi nye lokaler, sier han.

Utvider: Veimo & Molde forhandler i dag Hyundai, og vil overta Subaru-salget fra Bilhuset Visborg. Foto: LEIF ARNE HOLME

Hemmelig sum

Veimo & Molde har til nå vært eid av Brit Kari Ydse Hagen, Tore Morten Granås og Børge Juul, der de to sistnevnte er henholdsvis styreleder og daglig leder i selskapet.

Krogstad sier at de samme personene vil fortsette i selskapet, men at de også vil få tilført nye ansatte i forbindelse med overflyttingen av Subaru.

Han sier at kjøpesummen for selskapet er konfidensiell.

- Vi syns vel det var altfor dyrt, mens selgerne syns det var for billig, sier Krogstad.

Strandveien Auto eies fortsatt av Bjørn Krogstads far, gründeren Leif Krogstad.