I en pressemelding skriver Gipling AS at de kjøper 100 prosent av aksjene i Ørland Byggvare AS.

- Kjøpet er helt i tråd med vår vekststrategi, som er å eie og drive byggevarehus fra Dovre til Saltfjellet, sier administrerende direktør Per Hangerhagen i Gipling AS i pressemeldingen.

Gipling har hovedkontor på Steinkjer, og driver fra før 17 Byggmakker-bedrifter i Midt-Norge. For to år siden kjøpte de den store Byggmakker-butikken på Rosten i Trondheim.

Selger

Ørland Byggvare hadde i fjor en omsetning på 27,6 millioner kroner, og Hangerhagen sier at de nå vil bli tilført et større volum og en effektiv logistikk både på Brekstad og over hele Fosen.

Byggmakker er fra før til stede i Rissa, og Gipling betegner Fosen som et betydelig vekstområde fremover.

Selgerne av Ørland Byggvare er firmaene Rædergård Bygg og Rædergård Entreprenør (som begge kontrolleres av Ørland Byggvares styreleder Trond Rædergård), i tillegg til bedriftens daglige leder Atle Jektvik.

- Dette vil gi oss en fordelaktig logistikk og et spennende forretningskonsept. Vi ønsker å bidra til at vårt byggevareutsalg blir en integrert del av en større regional gruppering forankret i Midt-Norge, sier Jektvik i pressemeldingen.

Milliardomsetning

Gipling AS hadde i fjor en omsetning på 1,3 milliarder kroner, og de forventer å selge byggevarer for i underkant av 1,5 milliarder kroner i år.

Per Hangerhagen sier at de forventer flere oppkjøp og sammenslåinger i byggevarebransjen fremover, og at Gipling er forberedt for videre vekst.

Steinkjer-bedriften er et heleid datterselskap av Gipling Holding, som igjen eies blant annet de to Byggmakker-gründerne Gunnar Severeide og Arnfinn Kolberg.

De etablerte den første Byggmakker-butikken på Steinkjer i 1992, og var blant eierne som i 2005 solgte den landsdekkende Byggmakker-kjeden til det finske byggevarekonsernet Kesko.