I førstedivisjon i fjor lekte Truls Moe Fjeseth (26) seg med motstanderens keeper.

Men møtet med eliteserien har vært brutalt med tilnærmet måltørke til Truls å være i åpnings-kampene.

- Jeg har vært langt nede, medgir han.

Har terpet på skudd

Samtidig var han forberedt på at overgangen til eliteserien ville bli vanskelig. Kolstads mentaltrener Karina Andersen Aas har vært en viktig støttespiller.

- Det har vært som forventet. Målvaktene er mye bedre, og jeg måtte utvikle et helt annet skuddrepertoar. Det fins ingen enkle mål. Jeg må bruke mer tid og mer fiksfakseri for å score i eliteserien. Det har vært mye terping og mange skudd, forklarer han.

Mot Drammen satte han tre baller i nettet og fortsatte dermed det gode spillet som han viste i borteseieren mot Haslum. Selvtilliten har fått et løft etter samlingen med rekruttlandslaget i Trondheim nylig.

Kapteinen tok tak

- Jeg håper jeg får sjansen i rekruttkampene som venter mot Polen, sier han.

Å stå arbeidsledig ute på kanten misliker han.

- I noen kamper har spillet vårt blitt trykt inn mot midten. Det var en fryd for oss ute på kantene i dag, smilte tremålsscoreren som var med på å gi Drammen en førsteomgang i Trondheim som de sent vil glemme.

For lagene gikk til pause på stillingen 15–5 til Kolstad. Hjemmelaget stengte igjen bakover med tøft og intenst forsvar og strålende keeperspill som imponerte landslagssjef Christian Berge som satt på tribunen.

- Sånn skal intensiteten være i forsvar, sa han og henviste til trøkket Kolstad hadde de første 30 minuttene. Det gjorde at laget kunne storme fram i angrep med selvtillit og som et sterkt kollektiv.

- Drammen henger ikke med. Vi er fysisk bedre og har et høyere tempo enn dem, fastslo Moe Fjeset.

Etter den forrykende førsteomgangen lot Kolstad gjestene nærme seg i målprotokollen etter pausen, men Kolstad-kaptein Kristoffer Østmo tok grep da usikkerheten spredte seg.

- Dette var utrolig artig. Vi tar tak når det trengs, oppsummerte Østmo etter at firemålsseieren var sikret. Dermed klatret Kolstad opp til tredjeplass på tabellen, det er hygglig lesning for den nyopprykkede klubben som har som mål å bli blant de åtte beste i serien.

- Når vi er gode, er det fordi vi står fram som et kollektiv, la han til.

Gomo advarte

Så sluttet han seg til lagkameratenes feiring av den første serien i eliteserien på hjemmebane. Der ble døra til garderoben holdt åpen slik at Drammen virkelig skulle få høre hvem som var best i Trondheim Spektrum denne kvelden. Jubelropene hørtes langt innover i gangene, og etter den elleville seiersdansen, fant trener Stian Gomo det på sin plass å løfte en advarende peke-finger til spillerne sine. For det ble seier, men andreomgangen tapte Kolstad 8-14.

- Fantastisk førsteomgang, men vi er ikke gode når vi er arrogante. Det er mye god læring vi kan hente av andreomgangen, gutter.

Sa Stian Gomo.

NB! Her kan du se video av Kolstads elleville feiring i garderoben

På vinnersporet: Han var Kolstads toppscorer i førstedivisjon, men i eliteserien har Truls Moe Fjeseth slitt med å finne veien til nettmaskene. Mot Drammen fikk Kolstad brettet ut spillet sitt, og da satte høyrekanten inn tre av fire skudd. Foto: KIM NYGÅRD
Jubelrop: Nyopprykkede Kolstad klatret til tredjeplass på tabellen etter seieren over Drammen onsdag. Foto: KIM NYGÅRD