– Det blir tøft for Petter å vinne Vasaloppet uten spesialtrening, mener fjorårsvinner John Kristian Dahl.

Kommer ikke Petter Northug til enighet med skiforbundet om representasjonsavtalen, blir trolig Vasaloppet årets store høydepunkt for langrennsstjernen. Skiforbundet har satt en frist på 1. november. Signerer ikke Northug før den tid, ryker sannsynligvis både verdenscupen og VM.

– God nok til å gå ni mil

I så fall vil langløp bli 28-åringens arena kommende sesong. Et sentralt spørsmål i så måte er om Northug er trent for å kunne hevde seg i toppen i konkurranser som Marcialonga og Vasaloppet. Fokus frem til nå har helt klart vært rettet mot Falun-VM. Selv om Northug både har trent mye mengde og hatt god kvalitet, skiller langløpsekspertenes trening seg vesentlig fra tradisjonell langrennstrening.

Trener Stig Rune Kveen ser slett ikke på det som noen krise om Northug må endre planene og satse på langløp fremfor VM.

– Han trener fortsatt for å gå skirenn. Hvilke skirenn det blir, håper vi snart å kunne ta stilling til. Med det grunnlaget Petter har lagt i år, skal han være god nok til å gå både sju og ni mil, sier Kveen til Adresseavisen.

Fjorårsvinneren tviler

Det betyr at han vurderer Northugs sesongoppkjøring som tilstrekkelig for å kunne kjempe blant de beste i langløp.

– Alt har gått etter planen. Petter er frisk og rask og følger planen som ble lagt i sommer, sier Kveen.

Vinner av Vasaloppet sist vinter, Northugs klubbkamerat i Strindheim John Kristian Dahl, stiller seg tvilende til om det er mulig å hevde seg helt i toppen uten spesialtrening over lang tid.

– Jeg har deltatt i Vasaloppet to ganger ved å spesialtrene de siste ukene frem mot løpet. Da har jeg klart å henge med i åtte mil, men ikke den siste. Det klarer sikkert Petter også, men det blir tøft for ham å vinne uten spesialtrening.

Uken etter VM-femmila

Han er klar på at han ikke var i stand til å hevde seg skikkelig på langløp før han virkelig satset på den konkurranseformen.

Vasaloppet kommende vinter arrangeres 8. mars. VM i Falun avrundes med femmil en uke tidligere, 1. mars.

Kommende uke skal Northug oppholde seg i Trøndelag og gjennomføre store treningsmengder.