Karlsen er for øyeblikket ikke knyttet til noen klubb direkte, etter å ha vært sportsdirektør i Monaco og talentspeider for storklubber over hele Europa.

– Vi jobber parallelt med trener- og sportslig lederspørsmålet, og har ikke noe nytt å melde. Vi vil ha det klart i løpet av november, sier daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug.

Den siste tiden har Adresseavisen hatt fokus på trenerjakten i RBK. Kåre Ingebrigtsen, gjerne i team med Erik Hoftun og Nils Arne Eggen, og Odd-trener Dag-Eilev Fagermo har vært de heteste navnene, men også andre står på lista til styreleder Ivar Koteng og co.

Samtidig jobbes det med å finne en permanent løsning som sportslig leder.

Erik Hoftun har rollen ut sesongen, og er aktuell for å beholde den også i 2015. Han har den siste tiden ikke villet kommentere sin egen framtid, så lenge klubben er i «en prosess».

Har lang CV

Etter det Adresseavisen kjenner til, har også andre vært brakt på banen, og Tor-Kristian Karlsens navn har vært oppe under samtalene på Brakka.

39-årige Karlsen har vært talentspeider i Grasshoppers (Sveits), Watford (England), Hannover 96 (Tyskland), Zenit St. Petersburg (Russland) og var i 2009 sportsdirektør i Fredrikstad.

Han er imidlertid mest kjent for tiden som sportsdirektør og senere klubbdirektør i franske Monaco i perioden 2012-2013. Her var han med å kjøpe spillere for halvannen milliard kroner, og bringe fyrsteklubben fra 2. divisjon til å bli en toppklubb igjen. Karlsen trakk seg til slutt av «personlige årsaker».

Videre har han vært skribent for en rekke nasjonale og internasjonale sportsmedier, som TV 2, BBC, Four Four Two, The Guardian og Josimar.

- Midt i blinken

RBK-supporterne i «Kjernen» lanserer nå Karlsen som RBKs framtidige sportslige leder.

– Vi anser ansettelsen av ny sportslig leder som minst like viktig som en treneransettelse, sier talsmann Kenneth Kjelsnes.

Og fortsetter:

– Tross sin unge alder har Karlsen imponerende erfaring, med 20 år i norske og internasjonale klubber. Han har også innehatt flere roller, og virker å ha både et godt nettverk og stor kunnskap i spillermarkedet. Vi mener han vil være midt i blinken.

Tror på fornyelse

Supportergruppa er av dem som har vært kritisk til jobben blant andre Hoftun har gjort de siste årene. Men mener dette like mye handler om at klubben trenger fornyelse etter fire års titteltørke.

– Vår holdning til det regimet er kjent. Og om man skal lese litt mellom linjene ut fra det som kommer fra klubben, føler vi det kan bli en fornyelse i sportslig lederstillingen. Da bør Karlsen vurderes seriøst, sier han.

– RBK er en klubb som ønsker kontinuitet, mens Karlsen har skiftet jobb ganske ofte. Hvor godt harmonerer dette?

– Det er både plusser og minuser med det. Fordelen er at han har opparbeidet seg stor erfaring. Hvis han har en genuin interesse for RBK, vil det være topp å få ham til klubben. Vi mener det også vil være et godt tegn for Rosenborgs attraktivitet om de klarer å tiltrekke seg et navn som Karlsen, svarer Kjelsnes.

Karlsen: - Det er interessant

Tor-Kristian Karlsen er interessert i å gå i dialog med RBK, dersom klubben lander på ham som kandidat for sportslig leder-stillingen.

– Først og fremst må jeg si at det er smigrende at supporterne melder dette. Man får ingen større tillitserklæring, sier Karlsen til Adresseavisen.

Og fortsetter:

– Og om Rosenborg skulle komme på banen, vil det være interessant å høre hva de har å si. I mine øyne er RBK Nordens største klubb, og det er spesielt å tenke tilbake til oppveksten, da Rosenborg presterte så godt både i Norge og i Mesterligaen. Jeg mener klubben bør ha som ambisjon å komme seg tilbake til Mesterligaen innen tre år.

Karlsen har i dag base i London, men er mye på reisefot. Han er ikke tilknyttet noen klubb på permanent basis, men jobber med ulike prosjekter. Med over 20 år i europeisk fotball har han opparbeidet seg solid erfaring, men har også skiftet beite ofte.

Her forklarer han hvorfor:

– Det er både litt i tiden i internasjonal fotball, men også noe jeg ikke alltid har valgt selv. Jeg var for eksempel i Tyskland i syv år, og da jeg var i Russland (Zenit), skjønte jeg at det ikke var for en tiårsperiode. Etter to år dukket Monaco-sjansen opp, og den følte jeg at jeg måtte ta, sier han.

Karlsen sier dermed at et eventuelt RBK-engasjement ikke trenger å bli kortvarig – om samtalene om hans navn på Brakka blir gjort alvor av.

– Jeg begynner jo å bli middelaldrende, smiler han.

– Og om dette skulle bli en aktuell problemstilling, virker det ekstremt interessant og motiverende, sier Karlsen.

Anerkjent fagmann: Tor-Kristian Karlsen har i dag base i London. Foto: Espen Hartvig/NTB scanpix