– Det er artig å bli satt pris på, men det er først og fremst for det sosiale vi gjør dette, sier Bjarne Johansen i skiavdelinga i Kyrksæterøra Idrettslag.

Han var en av rundt ti representanter fra dugnadsgjengen i KIL Ski, som var en av vinnerne av ildsjelprisen.

Idrettens Hederskveld ble arrangert for femte gang. Etter seminar på dagtid var det feststemning på Brattøra på kvelden.

Jobbet i flere tiår

– Vi er mange pensjonister som tar oss av vedlikehold, løypekjøring, restaurering og bygging, forteller Bjarne Johansen.

Han og resten av dugnadsgjengen fra Kyrksæterøra har i flere tiår jobbet aktivt for skimiljøet i kommunen.

Bredden er viktigst

– Det er på tide at de blir hedret. De har jobbet sammen siden de hadde barn med i skigruppa selv og har bare fortsatt etter det. Det er vi som har nominert dem og det er veldig kjekt å gi dem en slik opplevelse, sier leder Marianne Sanden i KIL ski.

Hun forteller at en del langrennstalenter er på vei opp i klubben, men uansett er ikke det å utvikle nye Ove Aunli-er det viktigste.

– Målet vårt er å skape bredde og å ha et tilbud, sier hun.

Stipend til talenter

Emma Louise Arnesen (orientering og langrenn), Jesper Opheim (turn), Ingrid Syrstad Engen (fotball), Christoffer Tofte Haarsaker (svømming), Hanne Husdal (bueskyting) og Joakim Sødal (friidrett) fikk fylkeskommunens idrettsstipend for ungdom, mens Odin By Farstad, Trude Nonstad Fornes, Marte Nygård Pedersen og Johannes Høstflot Klæbo fikk Trondheim kommunes idrettsstipend under festkvelden fredag.