Den unge landslagsbacken har mål om å legge på seg. Vektreduksjonen like etter overgangen til Aalborg var ikke etter planen.

– Jeg gikk ned veldig mange kilo i starten. Vi løp ganske mye og trente intensivt. Jeg hadde trent godt i sommer, selvfølgelig, men var litt tung og jeg hadde ikke løpt så mye som vi gjorde her, sier Sagosen til Adresseavisen.

Det fikk sine konsekvenser. 94 kilo ble til 89. Plutselig var veien opp til målet på 100 kilo lang.

– Men jeg er oppe i 91-92 kilo nå, har bedre kondisjon og mer muskler, sier Aalborg-profilen.

Han vet han bør bli tyngre, noe også Aalborg-trener Jesper Jensen bekrefter.

Må kunne stå imot

– Han veier ikke nok enda for å komme til Final Four i Mesterligaen, og det er jo målet for et talent som ham. Med kroppen hans kan han godt tåle å være 100 kilo. Han er sterk og godt trent, men om han kan få de siste kiloene på de riktige stedene, vil det hjelpe ham svært mye for at han ikke skal bli sliten i kampene, sier han.

For de største stjernene i internasjonal herrehåndball har solid tyngde til hjelp.

– Nå har Sander eksplosiviteten og hurtigheten, og det er nok, men om du skal sammenligne med de helt store stjernene vil han veie litt for lite til å tåle hele kamper, sier Jensen.

– Hva gjør dere for å hjelpe ham der?

– Vi trenger ikke gjøre noe, han klarer seg meget godt selv. Vi kunne trukket ham ut og gitt ham en kostplan som gir ham mer kroppsfett, som han deretter kunne omdannet til muskler. Men jeg tror det ville kostet for mye for hans treningsiver, eksplosivitet og hurtighet, så jeg tror vi heller skal ta det langsomt. Han er god nok nå, og det der kommer med årene, sier Aalborg-treneren.

Har startet middagsklubb

Sagosen har måttet lære seg å lage mat selv etter at han flyttet hjemmefra før han fylte 18 år.

– Jeg skal ikke skryte på meg at jeg er en gourmetkokk. På kjøkkenet går det stort sett i pasta og kylling, pasta og kjøtt. Biff er billig i Danmark, og det går to-tre biffer i uken. Det skal jeg ikke legge skjul på, sier han med et glis.

– Jeg spiser tre varme måltid om dagen, pluss andre måltid. Skal man bygge kropp, er det bare å spise, spise, spise hele tiden, legger han til.

Nå har han lagt press på seg selv til å utvikle kokkeferdighetene.

– Jeg og to andre på laget inviterer hverandre på middag, og da må du prøve å gjøre litt med det. Man må i hvert fall lage noe så de vil komme igjen, sier Sagosen.