Eckhoff slo gjennom som 23-åring både i verdenscupen og i OL. Berger, som la opp i fjor, ble stjerne da hun var 27.

– Jeg savner Tora. Hun var veldig god å sparre med under trening; var du i nærheten av henne på kondisjonsøktene, visste du hvor lista lå. Hun var tross alt verdens beste, sier Eckhoff til Adresseavisen.

Bor og trener i Trondheim

Mens gravide Berger (33) fikk gå stort sett i fred i dagene på Sjusjøen, flokket media og tilskuere seg rundt Eckhoff. Etter gjennombruddet i fjor har 24-åringen, som bor, trener og studerer i Trondheim, overtatt kapteinsrollen på landslaget.

For et gull i mix-stafett og en bronse på jaktstart i OL gjør noe med populariteten – uavhengig om man ønsker det selv:

– Det har blitt mange flere henvendelser fra mediene. Noe er gøy, men alt er ikke like morsomt. Og jeg merker at det forventes at jeg plutselig skal ta over etter Tora. Jeg, som har vært underdog hele livet, og bare prestert nå og da. Nå forventes det at jeg skal prestere hele tiden. Det er en overgang, forteller Eckhoff.

– Føles det litt urettferdig?

– Først og fremst tror jeg kanskje det er feil. Man må huske på at Tora var 27 år da hun tok sin første verdenscupseier. Jeg er 24. Det er sykt å tro at man skal kunne ta over det hun har gjort, sier hun – og føler seg heller ikke som noen naturlig lagkaptein.

– Nei. Vi som er igjen er jevngamle, og bruker hverandre hele tiden. Vi har også satt oss et samlet mål om at stafett skal bli «vår greie», sier Eckhoff – og legger til:

– Det som er litt sykt, er at jeg aldri har gått noe VM tidligere. For to år siden var jeg reserve i Nove Mesto. Det sier litt om hvor fort dette har gått.

Et hestehode foran

Enten hun selv vil være midtpunkt eller ikke: Det er ingen tvil om at omgivelsene har rett når de peker mot Eckhoff som Norges neste store skiskytter. Bare på Sjusjøen viste 24-åringen at hun er Norges klart beste kort for tiden, med sine to andreplasser.

Og når hun selv sier hun er tre år yngre enn da Berger for alvor slo gjennom (som 27-åring): Eckhoff har vært et hestehode foran i tid hele veien.

Berger var 21 år da hun debuterte internasjonalt. Eckhoff var 18.

Berger var like ung som Eckhoff da hun tok sin første pallplassering i verdenscupen. Men Meråker-jenta leverte en god del mindre stabilt. Eckhoff var 23 da hun slo til i franske Annecy i desember i fjor – og tok sin første pallplass.

I tillegg tok Eckhoff også sin første OL-medalje som 23-åring. Berger var 29 da hun slo til med gull i Vancouver – etter et forsiktig OL i Torino som 25-åring i 2006.

Berger endte til slutt opp med svært solide 28 verdenscupseire totalt, hvorav fire individuelle VM-gull - og altså OL-triumfen i 2010. Eckhoff har så langt to pallplasseringer.

Men, når beskjedenheten er lagt litt til side, medgir da også Eckhoff at hun har klare ambisjoner denne vinteren.

– Jeg har lyst til å være god, og vil stabilisere meg i toppen. Det er ingen tvil om det. Men vi får se: Det er mange ting som skal stemme, sier hun.