Dermed er målet om å kvalifisere seg til innendørs-EM innenfor rekkevidde.

Norges raskeste politimann har lagt bak seg en god sesong der han har representert Norge i utendørsmesterskap på 100 meter. Med tak over hodet og 40 meter kortere distanse, har 22-åringen et mål om å nå innendørs-EM i Praha, som arrangeres i mars.

– Jeg har hatt en drøm om å kvalifisere meg til et internasjonalt mesterskap, og føler jeg har kvalifiseringskravet innen rekkevidde. Det blir interessant å se om treningen gjør at jeg klarer å komme meg under 6,80, sier Buhagen.

Ellevte beste tid

Han har vært nær. Fryktelig nær. Han imponerte hele Friidretts-Norge da han løp 60-meter på 6,81 nøyaktig et år før EM-finalen i Praha, da han vant et suverent gull under ungdomsmesterskapet i Bærum. Men den ellevte beste tiden i norsk historie er et fattig hundredel kravet på 6,80.

– Selv om jeg jakter det ene hundredelet, har jeg også et mål om å kvalifisere meg til et mesterskap på 100 meter. Det kommer et EM i 2016 som jeg håper å kunne være med på. Jeg har løpt såpass bra i år at EM i mars kun blir et delmål, sier Buhagen.

Fremgang tross utfordringer

Politistudenten er fra Trondheim, men har bodd det siste året i Oslo som følge av studiene. Men de to neste semestrene tilbringes ved Heimdal politistasjon. Dermed har Buhagen byttet trener til Petter Døhlie, uten at det er så mye forandring i treningsopplegget. Men fulltidsjobben som politi gir en utfordring med å få nok restitusjon.

– Jeg er veldig imponert over dem som klarer å trene hardt og samtidig ha fulltidsjobb. Det er ganske tungt til tider, spesielt hvis jeg har nattevakter. Nå for tiden jobber jeg dagvakter ved etterforskningsavdelingen, og da blir det jobb til fire før det blir trening. Jeg får ikke maksimalt ut av det, selv om jeg likevel får lagt ned et solid treningsarbeid, sier sprinteren.

Buhagen har kjent fremgang på trening den siste tiden, i en tung treningsperiode med mange teknikk- og styrkeøkter.

– Vi tar tiden på absolutt alle løp, og jeg ligger på nivå med det jeg viste i januar. Med andre ord er jeg litt foran skjema, sier han.

Til Praha via Steinkjer

Et skjema der EM i Praha er markert med store bokstaver. Selv om veien mot målet går gjennom NM i Steinkjer 4. februar, og internasjonale stevner i Wien og Bratislava rett etter jul. For da må han klare å løpe på en tid minst ett hundredel under den personlige rekorden.

– Det blir bra matching på stevnene i Europa, og jeg satser på å ta kravet enten der eller under NM som faktisk går på bursdagen min. Jeg har absolutt troen. Da går man rundt og har positive tanker hele veien. Det blir artig å se om man klarer å hevde seg, sier Buhagen.

LES OGSÅ: Norges raskeste politimann får flagget på brystet

Et mål: Kristoffer Buhagen har en drøm om å få delta i et internasjonalt mesterskap. Foto: Kristian Helgesen, Adresseavisen