Trondheimsfirmaet stiller to biler til disposisjon for teamet. Under NM neste uke får de trolig Northug-navnet klistret på.

– Vi fikk en henvendelse fra teamet rundt Petter angående et samarbeid. Etter gode samtaler med Petter og hans management bestemte vi oss for å inngå et sponsorsamarbeid med Team Northug, forteller daglig leder Rune Wang Henriksen til Adresseavisen.

Fikk biler i høst

Etter først å ha blitt sponset av Subaru, inngikk Petter Northug i etterkant av ski-VM i 2011 en lukrativ sponsoravtale med Audi. En del av avtalen var at skiesset fikk tilgang til sportsbilen Audi A7, som han 4. mai i fjor krasjet med i beruset tilstand på Byåsen i Trondheim.

I etterkant av ulykken var det lenge usikkert om Audi ville fortsette samarbeidet med Northug. I midten av august tok de sitt valg og bestemte seg for ikke å fornye avtalen.

Petter Northug, som er uten førerkort i flere år fremover, har naturlig nok ikke behov for en egen bil. Det har imidlertid hans nærmeste støttespillere, trener Stig Rune Kveen og manager Are Sørum Langås. I flere måneder har de kjørt rundt i biler fra Nardo Bil i Trondheim og nå har de også fått på plass en samarbeidsavtale.

To biler

– Vi tok kontakt med Nardo Bil for å forhøre oss om mulighetene for en bilavtale, og har nå kommet til mål med en sponsoravtale som innebærer at Nardo Bil stiller to biler til disposisjon, forklarer manager Langås.

Kveen, som er bosatt i Meråker, får tilgang til en av bilene, mens teamet i Trondheim disponerer den andre.

– Vi har blitt godt kjent med Nardo Bil, og ser nå frem til å samarbeide med en sterk midtnorsk aktør, sier Langås.

– Vi er imponert

– Ser du problematiske sider ved å inngå en ny bilavtale etter det som skjedde i mai?

– Vi er glade for at vi gjennom denne avtalen får lagt til rette for at teamet får gjort en god jobb inn mot årets hovedmål, VM i Falun. Vi ser fremover, sier Langås.

Wang-Henriksen i Nardo Bil sier han er imponert over hvordan Northug har reist seg etter den tunge fjorårssesongen.

– Vi ønsker å bidra til at han og teamet når sine mål i den viktige VM-sesongen. Vi kan med trygghet si at vi er stolte over samarbeidet med Team Northug, sier han.

Northug reiste sammen med trener Stig Rune Kveen til Mellom-Europa i går. Han blir værende der frem til NM på Røros i neste uke.