I januar var håpet å få Fredrik Ulvestad klar så tidlig at han kunne bli med til Gran Canaria. Nå er det høyst usikkert om klubben i det hele tatt henter midtbanespiller.

Én spiller til i løpet av overgangsvinduet. Det er hva RBK-trenerne har varslet at de trenger for å gjøre stallen komplett. Det er også hva klubben har gitt plass til i et stramt budsjett for 2015.

Derfor har ikke Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun råd til å prøve og feile rundt denne investeringen. Derfor sitter de også fortsatt på gjerdet, seks uker etter at overgangsvinduet åpnet, og seks uker etter at de snakket om at hovedfokuset var en erstatter for Mix på indreløper-plass.

«Brutterns» dilemma

Nå er imidlertid ikke trenerne like bastante på dette lenger: – Vi ønsker fortsatt en spiller, og jeg tror vi får til det før sesongstart. Så får vi se hvilken posisjon vi forsterker oss i. Vi har ikke intensivert jakten de siste ukene, medgir Ingebrigtsen overfor Adresseavisen.

– Hvorfor ikke?

– Det handler blant annet om hva slags type spiller vi skal hente. Vi følger for eksempel godt med på hva som skjer rundt Alexander Søderlund for tiden, svarer RBK-treneren. Søderlund er skadd i kneet, og håper å rekke sesongstarten. Uten at det finnes noen garantier for det så tidlig i opptreningsfasen.

Og her ligger «Brutterns» dilemma. Ettersom Alexander Sørloth er lånt ut til Bodø/Glimt, og ikke kan hentes hjem før tidligst i sommer, har RBK i øyeblikket én voksen midtspiss: Thomas Malec.

Tidligere i vinter har dessuten sentral midtbanespiller Ole Selnæs slitt med en belastningsskade, i en posisjon hvor RBK ikke har dobbel dekning. Dette skaper usikkerhet.

– Tomas Malec har hatt en god vinter, men det er litt «risky business» å gå inn i sesongen med kun én spiss. Dersom Søderlund kun mister en kamp eller to, er det greit. Men om det viser seg at skaden varer lenger enn først antatt, er det ikke like greit, forteller treneren.

Tilfreds med midtbanen

I løpet av de neste ukene vil Morten Gamst Pedersen, Fredrik Midtsjø og unggutten John Hou Sæther alle få sjanser til å vise seg fram i den rollen som virker mest åpen om dagen: venstre indreløperplass. RBK-treneren føler han har godt dekning i den rollen allerede nå – som roer ned jakten på ny indreløper.

– Vi lever veldig fint med de indreløperne vi har nå, sier han.

Dette, samt skadesituasjonen, betyr også at Fredrik Ulvestad ikke er like het lenger. Han var sterkt ønsket tidlig i januar, og klubben håpet på en overgang før de dro til Gran Canaria. Men Bosman-spilleren, som i fjor var i AaFK, valfarter for tiden Europa rundt på klubbjakt, og har med det ikke signalisert selv noe sterkt ønske om å spille for RBK.

Taus Torbjørnsen

Ingebrigtsen vil ikke nevne navn i spillerjakten, men de siste dagene har speider Stig Torbjørnsen vært i Trondheim, og da blir spillere naturlig nok diskutert.

– Vi jobber med ulike ting hele året rundt, så jeg har ikke noe spesielt å melde fra om nå, er imidlertid Torbjørnsens kommentar rundt besøket.

Helmersen og Solli

Med 21 mann i troppen, ingen kjøpehast og noen skader vil flere unggutter få sjansen. A-lagsspiller Hou Sæter (17) startet mot Levanger. Den 16-årige spissen Andreas Helmersen er tilbake fra G17-landskamperm, hvor han har imponert. Rekrutten scoret også mot Levanger. Talentet Sivert Solli (18) kom inn mot Bodø/Glimt sist, og har også trent mye med a-laget den siste tiden.

– John har vist i vinter at han løser indreløperrollen bra, så for han handler det om å få mer og mer erfaring. Så er det naturlig at Helmersen får flere sjanser. Han har gjort sine ting bra, svarer Ingebrigtsen på konkrete spørsmål om de to.

PS! Mike Jensen kan for øvrig få sin første kamp for året når RBK møter Sundsvall i morgen. Dansken er tilbake etter sportsbrokk-operasjonen for en stund tilbake.