– Det er vanskelig for RBK å være god dersom Ole ikke fungerer, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Selnæs har en nøkkelrolle i Ingebrigtsens spillemønster. Fra sin sentrale midtbaneposisjon skal han styre spillet og lagkameratene – både offensivt og defensivt.

– Det er en viktig rolle, og en krevende jobb, sier «Brutter'n».

Tilliten hjelper

– Det er ingen tvil om at jeg har en viktig rolle med å styre spillet og holde praten i gang. Jeg føler at jeg kom veldig godt i gang med det på La Manga, og har som soleklart mål å være tydeligere og bedre på det i år. Jeg må sjefe litt mer, sier Selnæs selv.

Som Viking-trener prøvde Kåre Ingebrigtsen å hente Selnæs til Stavanger, og delte umiddelbart ut klippekort til unggutten da han tok over RBK. Selnæs trenger heller ikke være veldig stresset foran laguttakene denne sesongen.

– Ole kommer til å være kjempegod i år. Jeg er ikke redd for det. Han har alle de egenskapene vi ønsker av en sentral midtbanespiller. Han kommer til å være en viktig spiller for oss, og bidra voldsomt, sier han.

– Jeg føler at jeg har veldig tillit, og det hjelper mye. De fleste presterer bedre og løfter spillet sitt når de vet at det er et trenerteam som har tro på dem, og som liker det du gjør, sier Selnæs selv om forventningene.

Sammenlignes med Brandhaug

Som fast «skipper» på RBK-skuta, er sammenligningene med tidligere tiders skippere uunngåelige. Kåre Ingebrigtsen har selv spilt med begge de to største i moderne tid. For ham er Ole Selnæs mer lik Sverre Brandhaug enn Bent Skammelsrud.

– Med gjennombruddspasningene og måten han setter i gang kantene på, har Ole mye av det Sverre hadde. Så må han jobbe med den biten Bent var best på. Bent var kvikk i hodet, og så hvor det brant mest defensivt. Der har Ole litt igjen, men det handler om erfaring. Derfor vil Ole bare bli bare bedre og bedre i den sentrale rollen jo lenger han har spilt der, sier han.

Som født midt på nittitallet, sliter Selnæs litt med referansene til de gamle RBK-storhetene.

– Jeg skjønner at det kommer, men jeg er født såpass seint at jeg sliter litt med de sammenligningene. Jeg vet selvsagt utrolig godt hvem begge de to er, men jeg har aldri sett Sverre spille. Jeg fikk med meg litt av Bent, men jeg var så ung at jeg ikke husker så mye dessverre, sier han.

Tror på gull

Som vanlig foran sesongstart, forventes det at RBK skal ta hjem gullet. Slik er det hvert år. Selnæs hevder han ikke lar seg stresse av at Rosenborg så langt ikke har klart å vinne gull med han på laget.

– Det har aldri vært snakket om noe annet enn gull siden jeg ble født. Dersom noen begynner å snakke om noe annet, da skjønner jeg ingen ting. Da blir jeg helt forstyrret. For meg må det være sånn at alle på Lerkendal – både vi i klubben og publikum – har som mål at RBK skal ta gull. Og selv om det ikke finnes garantier i fotball, har jeg virkelig trua på seriegull i år, sier han.