Det tok kun fire minutter før Jørgen Sollihaug ble den første trønderske målscoreren i 2. divisjon denne sesongen, da han kjempe seg gjennom Førde-forsvaret, og kriget inn 1–0 til Blink etter litt over fire minutter. Nedzad Sisic fikk en enkel jobb med å fullføre en mesterlig Blink-kontring få minutter senere, som så ut til å legge et grunnlag for tre poeng for det nyopprykkede 2. divisjonslaget. Selv om samme Sollihaug ga Blink 3-1, endte det 3–3 etter en svak 2. omgang.

Dagens Ivers for 2. divisjon, som tidligere er blitt presentert i papirutgaven av Adresseavisen, vil denne sesongen bli presentert på Adressa Pluss. Her er børs og kampfakta fra årets første runde for trønderlagene på nivå tre i Norge.

Stjørdals Blink–Førde 3–4 (3-1)

Målsjanser: 7-7

2. divisjon avd. 4, menn. 1. runde. Nye Blinkbanen.

ca. 300 tilskuere

Mål: 1–0 Jørgen Sollihaug (5. min) 2–0 Nedzad Sisic (10. min), 2–1 Vegard Savland (25. min), 3–1 Sollihaug (37. min), 3–2 Savland (63. min), 3–3 Ståle Steen Sæthre (64. min), 3–4 Steen Sæthre (90+1 min)

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn 6

Gult kort: Tom Rune Hønnås, Stjørdals Blink. Kristoffer Haaland Iversen, Førde.

Blink: La seg lavt i banen og satset på kontringer fra start. Ved hjelp av høy intensitet og mange mann sentralt i 3-5-2-formasjonen, fikk Blink flere gunstige brudd som ga farlige kontringer. Begge de første målene kom som følge av gunstig brudd midt i banen, før stor fremoverrettet vilje ga mange pasningsalternativer. Selv om Førde var nær å ta ledelsen i åpningsminuttene, ble gjestene nærmest tatt på senga og så rystet ut da de ble løpt i senk før pause. Uten den samme intensiteten ble det tyngre i 2. omgang. Det snek seg inn en passivitet over hele linjen, noe som ga to kjappe baklengs etter svakt forsvarsspill. Blink kom seg ikke etter sjokket, tapte dueller og ble ofte hengende etter, selv om Førde ikke var altfor farlige der det gjelder som mest. Inntil manglende Blink-klarering forærte Førde seiersmålet på overtid.

NB! På 90 marerittsekunder gikk Blink fra 3–1 til 3–3. Det ga grunnlaget for nedturen i seriepremieren.

Ivar Skjerve 4

Ola Andreas Hoel 5 (Marcus Ballstad Husby fra 74.)

Tor Are Dvergsdal

Eirik Lund Holm (Daniel Kvalvågnes fra 88.)

Vegar Gjermundstad

Thor Jørgen Spurkeland (Eirik Flatjord fra 46.)

Målsjanser: 6-3

2.div. avd.4, Elverum Stadion, 816 tilskuere.

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL - 4

Gult Kort: Emil Lynum, Elverum. Stian Romslo Torgersen, Joachim Andersen, Christ Yvan Oulahi, alle Strindheim.

Kampen: Kampen starter med at Elverum har mye ball og press. Strindheim i en 3-5-3, men la seg med fem bak når Elverum hadde ballen.

Hjemmelaget skaper sjansene, men Strindheim er farlige når de først er fremover på banen. Etter 6.min hadde Jeffter et skudd på mål som fortjente og gå inn, men Elverums keeper reddet mesterlig.

Keeper Magnus Lenes hadde noen veldig bra redninger som holdt Strindheim inne i kampen.

Siste tjue av første omgang ble en mer stillingskrig med mange harde dueller og lite sjanser. På overtid i første omgang hadde Jonas Altinius skudd i stolpen og var uheldig at det ikke ble en ledelse inn til pause.

Andre omgang startet likt som den første. Elverum som har ball og deler av spillet. Strindheim er gode defensivt og har god kontroll på det meste Elverum gjør i angrep.

Strindheim skaper ikke så mye, men Bjørn Erik Løkås hadde en meget stor sjanse som Elverums keeper reddet.

Kampen i helhet var at Elverum hadde ball mest og skapte flest sjanser, men Strindheim var farlige når de først var i angrep.

En god defensiv kamp av Strindheim og tar med seg et flott resultat fra Elverum.

NB: Magnus Rønnekleiv Lenes med to store redninger etter femten minutter som fikk Strindheim inn i kampen.

Eirik Nerland 5

Stian Romslo Torgersen 6 (Christian Reginiussen fra 79.)

Jonas Altinius 6

Julian Andreas Moen-Rygh 5 (Andreas Rye fra 38. (Bjørn Erik Løkås fra 55. 5)

Gult kort: Thomas Valø og Eirik Valla Dønnem begge Rødde

Rødde: Startet kampen med å bli overkjørt av et bra bortelag, og Røddes midtforsvar og ikke minst Sivertsen i målet ryddet unna det som kom av sjanser. Bra backrekke, men fikk problemer med å ta ut bortelagets indreløperes dype løp før hvilen, spesielt på høyresiden. Sivertsen holdt rett og slett Rødde inn i kampen med flere klasseredninger før lagene gikk til pause. Rødde bedre etter pause, men måtte få en i trynet før de våknet og utlignet. Rødde mye bedre og med i kampen etter å ha kommet under. Tok mer over kampen desto lenger ut i oppgjøret, og var nære tre poeng på slutten av oppgjøret.

Dagens Ivers: Christian Eggen Rismark

NB: Fraværet av et oppspillspunkt som de hadde i fjor i Michael Karlsen var merkbart, da Rødde ikke fikk etablert noe spesielt angrepsspill.

Niklas Lyngvær Iversen 4

Mats Oliver Bjerkan 4 ( Martin Berdal 85.min)

Aziz Idris

Marius Nybakk Holt ( Christopher Tangeni Nangolo Mbamba)

Kristian Eriksen ( Henrik Lehne Olsen 86.min)

Byåsen - Aalesund 221 (1-1)

Målsjanser: 7-1

2. divisjon avd. 4, menn. 1. serierunde Byåsen Arena

125 tilskuere

Mål: 0-1 Sebastian Andreassen (17 min), 1-1 Martin Grong Risan (19 ,om) Marius Dahslaune Nossum (90 min)

Dommer: Kent Ove Hammer, Kolstad Fotball 5

Gult kort: Vegard Sætre AAFK 2

Byåsen: Startet kampens svært rufsete mot et purungt Aalesund-lag. Liten intensitet i forsvarsarbeidet og lite kollekttivt wspill gjorde at man slet med å finen riktig presshøyde. Det førte igjen til at hjemmelaget slet med store avstander d de vnt ballenm og det ble vanskelig å ha mer enn tre trekk å rad i laget. Valgte derfor å ty til et par lange baller mot raske vinger - og fikk betalt på 1-1 da Gunnes ble spilt fri på vingen før han fant motsatt ving på bakre stolpe. Da kom Byåsen sakte, men sikkert mer inn i kampen. jFikk betalt for høyt press etter pause og fikk flere gratismuligheter. Seiersmålet lå i luften, men Byåsen måtte vente til overtiden for å få betalt for stor dominans i 2. omgang.

NB! Byåsen har i vinter mistet sju spillere som ville vært svært aktuelle for en startellever. Savnet av blant annet Riksvolds (nå Ranheim) kreativitiet merkbar.

Dagens Ivers: Martin Grong Risan, Byåsen TF