– Vi skal ikke ha det sånn. Slikt tull skal vi ikke holde på med, sier Brutter'n.

RBK-treneren lar det skinne gjennom at han er irritert etter at Selnæs i to kamper på rad har kjeftet på seg gule kort.

Tar det med spilleren

Midtbanedirigenten er en Rosenborgs absolutte nøkkelspillere, og treneren liker dårlig at Selnæs er på strak kurs mot en kamps karantene allerede etter fire matcher.

– Det er klart det er altfor mye med to gule kort allerede nå.

– Hva sier du til Selnæs da?

– Det der tar jeg direkte med Ole, sier Bruttern.

Enig i kritikken

Selnæs selv er enig i at det har blitt for mange kort i sesonginnledningen.

– Det er ikke noe jeg skryter av, sier han.

Likevel mener 20-åringen at det er stor forskjell på de to kortene han fikk mot Strømsgodset og Viking.

– Det første gule kortet mot Strømsgodset kan jeg være enig i. Da ble det mye frustrasjon over måten Godset-spillerne agerte på slutten. De lå mye nede, og jeg synes dommeren mistet kontrollen over kampen. Da kan jeg forstå at jeg fikk det gule, og det er for dårlig av meg, sier han.

Patetisk dømt

Men ydmykheten strekker seg bare dit, og ikke lenger. For der han tar kritikk for kortet mot Godset, har han nemlig null forståelse for dommer Tom Harald Hagens avgjørelse i Stavanger.

– Det er rett og slett patetisk dømt, det er ikke noe mer å si om det. Du kan bare spørre de som sto rundt meg. Jeg sa ingenting. For meg er det ingen tvil om at dommeren skulle «ta» meg. Jeg må bare nesten flire av det kortet. Men nå vet jeg at det er sånn, så da får jeg bare gi dommerne null sjanse til å gi meg kort fremover, sier han.

Dommer Hagen ønsker ikke å kommentere Selnæs' uttalelser, men sier følgende om årsaken til det gule kortet:

– Jeg forsøkte tidlig i kampen å få til en dialog med Selnæs, uten at jeg følte at jeg nådde gjennom. Jeg ga ham muligheten flere ganger uten at han tok hintet. Da han kom busende på meg etter at han følte seg snytt for et frispark, valgte jeg å gi ham kort. Nok ble til slutt nok, sier dommeren.

Ufortjent rykte

Selnæs undrer på om det kan være slik at han har fått en rykte, et i egne øyne ufortjent sådan, som kjeftesmelle og surpomp.

– Fakta er at jeg kun en gang tidligere i karrieren min har sonet karantene for gule kort. Så jeg har vel fått et ufortjent rykte – der også. Jeg har alltid fått høre at jeg kjefter og får for mye gule kort. Sonet en gang i hele min karriere, og får prøve å begrense det til det i år også.