Den erfarne langrennstreneren har hatt ansvar for Team Trøndelag-løperne de to siste årene. Nå går han tilbake i jobben på Meråker videregående skole.

– Hvis vi hadde beholdt de samme økonomiske rammene, så ville jeg sannsynligvis ha fortsatt, sier Iversen til Adresseavisen.

Leder Thomas Ekrem i styringsgruppa for Team Trøndelag bekrefter at Iversen var ønsket med videre. Økonomiske utfordringer gjør imidlertid at de må spare penger. Eierne, de tre skikretsene i Midt-Norge, krever et budsjett med minst 100 000 kroner i pluss kommende sesong.

Minustall i regnskapet

De to siste sesongene har Team Trøndelag levert et minusresultat i 100 000-kronersklassen.

– Nå sier skikretsene at det må opphøre og være helt sikre på at vi må gå i pluss, sier Ekrem.

Dermed må laget kutte. En av de tyngste kostnadene er lønn til treneren. Fra neste år er det realistisk at den nye treneren, som ennå ikke er klar, vil få en deltidsstilling. I tillegg må trolig løpernes foreldre ta noe ansvar i smøreteamet. Sist sesong har smøreteamet bestått av tre personer på hvert renn. Dette reduseres trolig til to neste år.

Når det gjelder antall samlingsdøgn, som den siste sesongen har vært på rundt femti, vil trolig ikke dette bli kuttet i særlig krad.

Les også: - Jeg vet jeg er god nok for verdenscupen

– Artig og lærerikt

Styringsgruppa er for tiden midt oppe i laguttaket for neste sesong. Dette blir trolig klart i løpet av en ukes tid.

Ole Morten Iversen beskriver de to årene som Team Trøndelag-trener som både svært artig og lærerikt.

– Det har vært artig å jobbe i et toppidrettsmiljø og å bryte opp i skolesituasjonen. Jeg har fått litt andre utfordringer og det har vært lærerikt og inspirerende.

Allerede sist sesong merket han at det var litt færre ressurser enn i hans første år.

Les også: Hvor er trønderne?

Skal være best

– Jeg syntes det var litt slitsomt i rennsesongen i år. Mest handlet det om at jeg manglet en assistent, som var en del av opplegget for to år siden. Vi har jobbet for å spare penger i hele år, sier Iversen.

Thomas Ekrem, som 1. mai overlater lederjobben til Olaf Lurvik, sier at styringsgruppa allerede har noen aktuelle navn på blokka, men at ingenting er avklart i trenerspørsmålet. Stillingen er utlyst. Han mener Team Trøndelag fortsatt skal kunne tilby et godt sportslig tilbud.

– Vi skal fortsatt ha som ambisjon å være landets beste rekruttlag, sier han.