Mike Jensen ble kronet med karakteren 9 på børsen etter tre målgivende og storspill for Rosenborg mot Start torsdag. To døgn kopierte en annen tidligere RBK-indreløper karakteren med sin prestasjon i 2. divisjon.

Dog klarte ikke Albert Berbatovci dominere mer enn på RBKs juniorlag og for RBK 2 i 2. divisjon, men lørdag sto han for en meget solid prestasjon da Nardo tok årets første seier i 2. divisjon med 4–0 borte mot Brumunddal. Her kommer denne helgens Ivers'er fra 2. divisjon.

Brumunddal–Nardo 0–4 (0-3)

Målsjanser: 3-11

2. Divisjon avd. 4, 3. runde. Sveum Idrettspark.

392 tilskuere

Mål: 0–1 Martin Lundal (14. min), 0–2 Joakim Danielsen Solem (33. min), 0–3 Magnus Aasarød (45. min), 0–4 Aasarød (49. min)

Dommer: Kristian Randen, Hof IL. 6.

Gule kort: Magnus Aasarød, Nardo og Alain Junior Ollé Ollé, Brumunddal

Nardo: Kampens første kvarter gikk rolig for seg, men så scoret Nardo på to av sine tre første sjanser. Først smalt Martin Lundal inn en markkryper fra distanse, før Joakim Danielsen Solem bruke pannebrasken til å doble ledelsen. Etter dette var Nardo totalt overlegne, og vertene ble løpende rundt som statister. Helt på tampen av omgangen økte Magnus Aasarød ledelsen til 3–0 etter nølende forsvarsspill fra Brumunddal. Da virket kampen avgjort, og avgjort var den i hvert fall fire minutter ut i andre omgang da Aasarød satte sin andre for dagen. Resten av omgangen foregikk i et bedagelig tempo, men Nardo var nærmere et femte mål enn Brumunddal var redusering.

NB! Forrige gang Nardo scoret fire mål i en og samme bortekamp var i juni 2013. Da slo de Eidsvold Turn 4–1 etter at dagens bestemann Albert Berbatovci åpnet scoringsballet.

Dagens Ivers: Albert Berbatovci

Kampkarakter: TOPP

Brumunddal (4-2-3-1): Rickard Claesson – Fredrik Haave Andersen, Rune Pettersen, Håkon Aalmen, Torgeir Strand Osmo – Christoffer Heier Solbakken (Per Anders Skjelseth fra 71.), Franck Semou – Jonatan Helmersen, Andreas Hovemoen, Gulbetin Guven (Pablo Gabasa fra 85.) - Alain Junior Ollé Ollé (Simen Haugen fra 63.)

Joakim Danielsen Solem 6

Arton Ademi 7 (Serge Balole Gamwanya fra 87.)

Albert Berbatovci 9

Magnus Aasarød 8

Martin Johnsen 6 (Erling Løberg fra 72.)

Magnus Edvardsen 7 (Christian Schjetne fra 76.)

VURDERT AV ANDERS ROSSVOLL

Rødde–Førde 2–2 (1-1)

Målsjanser: 5-5

2. Divisjon avd. 4, 5. runde. Heimdal Kunstgress.

ca. 100 tilskuere

Mål: 0–1 Alexander Ødegaard (19. min), 1–1 Georg Flatgård (32. min), 2–1 Flatgård (47. min), 2–2 Carl Joakim Kvist (90.+4 min)

Dommer: Robert Eggen, Trønder-Lyn IL. 5

Gult kort: Tor Are Moldskred Dvergsdal, Kristoff Haaland Iversen, Vegar Gjermundstad. Alle Førde.

Rødde: Startet kampen relativt friskt der de hadde god kontroll på motstanderne defensivt og kjørte en del lange baller opp. Godt ettertrykk ga hjemmelaget overtaket i banespillet. Men den første gangen laget falt ut av rammene defensivt, ble de straffet på verste vis. En dårlig klarering og ”ballwatching” hos Rødde, ga tidligere RBK-spiller Alexander Ødegård muligheten fra 20 meter. Det ga 0–1 og uro i Rødde, som ble en periode hengende etter og fikk flere ugunstige brudd mot seg. Derfor var 1-1-scoringen noe ufortjent på det tidspunktet, men skapte arbeidsro for et balltrillende Rødde-lag i kontroll. Tok ledelsen like etter pause. La seg litt lavere og Førde skapte nesten ingenting. Inntil fire minutter på overtid da to Rødde-poeng forduftet etter mangel på å få beinet ballen unna.

NB! Alexander Ødegaard gikk i sin tid for rundt ti millioner kroner fra Sogndal til Rosenborg. 0-1-målet hans var et kremmerhus eliteserien verdig.

Dagens Ivers: Niklas Iversen

Kampkarakter: BRA

Rødde (4-3-3):

Erik Sivertsen 4

Magnus Bjerke 3 (Ole-Johan Skrede fra 73.)

Mikal Bjørnstad 5

Christian Eggen Rismark 5

Jørn André Hugdal 4

Niklas Iversen 6 (Ståle Stegavik fra 80.)

Eirik Valla Dønnem 5 (Martin Berdal fra 76.)

Mats Oliver Bjerkan 4

Erlend Sørhøy 3

Georg Flatgård 4

Thomas Valø 4

Førde (4-4-2):

Ante Knezovic–Carl Joakim Kvist, Tor Are Moldskred Dvergsdal, Vegar Gjermundstad, Eirik Lund Holm (Eirik Flatjord fra 38.) – Thor Jørgen Spurkeland (Daniel Kvalvågnes fra 83.), Kristoffer Haaland Iversen (Erlend Moen Taule fra 66.), Johan Peter Vennberg, Alexander Ødegaard–Vegard Savaland, Ståle Steen Sæthre.

VURDERT AV EIRIK B. GRØNNING

Molde 2–Strindheim TF 0–1 (0-0)

Målsjanser: 6-8

2. div. avd. 4, Aker stadion, tilskuere ca. 50

Mål: 0–1 Jonas Altinius 73. Min

Dommer: Mathias Smehus Kringstad, Valder IL–Fotball 4.

Gult kort: Eskild Rønningen, Molde. Stian Romslo Torgersen, Strindheim.

Strindheim: En del slurv innledningsvis fra Strindheim. Presset høyt, prøvde å stresse hjemmelaget til å gjøre feil. Sto høyt med den bakre fireren og etterlot seg et stort bakrom, og omgangens største sjanse kommer nettopp ved at hjemmelaget utnytter dette bakrommet. Strindheim skapte få sjanser. Hevet seg i 2. omgang, bedre flyt i alt de foretar seg og bedre bevegelser offensivt. Bedre med ballen i laget utover omgangen. Scoringen kommer et godt innlegg fra høyrekanten Jeffter Osafo som finner Jonas Altinius som stanger inn 0–1. Legger om til fem mann bak etter scoringen. Hjemmelaget presser på for en utligning, men Strindheim holder unna. Begge lag med en stor sjanse mot slutten, men det ender 1-0.

Dagens Ivers: Jonas Altinius

Kampkarakter: Bra

Molde 2 (4-4-2)

Andreas Christopher Linde -Kristian Fredrik Aasen Strande, Eirik Haugan, Martin Ove Roseth, Kjetil Holand Tøsse – Agnaldo Pinto De Moraes Junior, Eskil Rønningen, Ola Ormset Husby, Eirik Hestad, Eskil Rønningen (Jesper Kjølstad Nyheim 68. min) – Erlend Hustad, Pape Pate Diouf (Agwa Okuot Obiech 64. min)

Christian Reginiussen 4

Andreas W Rye 3 (Bjørn Erik Løkås 64. min)

Joachim Andersen 4

VURDERT AV WENDELL GRIMSHEI SKOTTEVIK

Stjørdals-Blink–Træff 3–1 (1-0)

Målsjanser: 12-5

2. divisjon, avd. 4, 5. runde. Nye Blinkbanen.

470 tilskuere

Mål: 1–0 Nedzad Sisic (23. min), 2–0 Sondre Stokke (51. min), 3–0 Marius Augdal (73. min), 3–1 Espen Schøn Outzen (81. min)

Dommer: Rikhard Haugen Lyng, Kolstad Fotball. 5

Gult kort: Lars Martin Husby, Nedzad Sisic. Christopher Tronhus. Alle Stjørdals-Blink. Eirik Heltne, Stian Hagbø Olsen. Begge Træff.

Blink: Startet kampen noe avventende og passivt, noe som ga rom for bortelaget. Heldige som ikke lå under etter 15 minutter, selv om en glitrende Blink-kontring kunne endt i hjemmeledelse. Det burde det blitt da duoen Stokke/Sisic skapte en dobbeltsjanse på egen hånd, noe som tente Blink-laget som tok kontroll over kampen. Hurtig kortpasningsspill kombinert med stor bevegelse, åpnet gjestenes forsvar gang på gang, noe som ga flere gode tilløp og målsjanser. Der målet kom på høyresiden i 1. Omgang, handlet alt om venstresiden i 2. omgang. Blink la komfortable bakover og fikk mange gode overgangsmuligheter. Med vekslende hell. Seieren burde og kunne vært større, men en blanding av uflaks og udyktighet foran mål ga ikke mer enn tre mål.

NB! Det er knyttet store forventninger til Sondre Stokke etter 43 scoringer i 3. divisjon i fjor. Dette var hans første kamp fra start. Og hans første mål for sesongen.

Ivar Skjerve 7

Lars Martin Husby 6 (Alexander Nynes fra 71.)

Tom Rune Hønnås 5

Jørgen Sollihaug 6

Nedzad Sisic 5 (Petter Holltrø fra 86.)

Sondre Stokke 5

Træff (4-4-2): Andreas Viken Beinset–Stian Samdal, Bjørnar Eltervåg, Anders Stavnesli Marius Neergard–Morten Wenaas, Stian Berg Rødal (Thomas Flemmen fra 61.), Eirik Heltne, Thomas Rekus (Preben Hestad fra 66.)– Espen Schøn Outzen, Sivert Viken Beinset

Byåsen – Kongsvinger 0–3 (0–1)

Målsjanser: 0-6

2 div. avd. 4, Dalgård Arena, tilskuere 131

Mål: 0–1 Antonio Nieves Martin 4. min, 0–2 Mats Cato Søvik Moldskred 88. min, 0–3 Martin Skjelbred Ellingsen 90+3

Dommer: Karl Fredrik Røsok, Kolstad Fotball – 5

Gult kort: Marius Dalsaune Nossum Byåsen. Martin Skjelbred Ellingsen, Otto Fredrikson, Espen Nystuen, Bernardo Nunes Ribolhos, alle Kongsvinger

Byåsen: Bortelaget fra Hedmark tok kommandoen over oppgjøret fra start. Det virket som lagene spilte på to forskjellige gir når dommeren blåste i gang oppgjøret. Byåsen kom under med et mål før kampen hadde rukket å satt seg, og på sin første sjanse i kampen scoret bortelaget, etter en fin overgang. Byåsen kom mer med i kampen etter et kvarter. Mange dueller i denne kampen, og Byåsen fikk problemer med å skape noe spill, noe som igjen førte til lite produksjon av målsjanser før pause. Andreomgang ganske lik første, Byåsen klarte ikke å skape målsjanser, og noe særlig spill. Men kampen levde til det gjensto to minutter da Kongsvinger drepte kampen.

Dagens Ivers: Håvard Losnegard Karlsen

NB: Det merkes at Byåsen omtrent har byttet ut halve laget om ikke mer i vinter.