– Den største utfordringen blir å ligge i rett posisjon i feltet og ha nok krefter til avslutningen. Jeg jobber med å bli tøffere, sier Lorvik.

Hun tror det blir en skikkelig sykkelfest når verdens beste kvinnelige syklister møtes i Halden i august, og da har hun en topp 3-plassering på en av etappene som mål.

Kragebeinsbrudd ødela

– Rittet passer meg bra med et kupert terreng, men jeg skulle gjerne hatt enda lengre bakker, sier CK Victoria-rytteren som sikret seg sin første etappeseier i landslagstrøya i helga. Totalt ble Lorvik nummer seks i Gracia Orlova, der seks ryttere syklet på det norske laget.

Vel hjemme i Trondheim beskriver Ingrid triumfen på etappe to – også kalt kongeetappen slik:

– Jeg var eneste norske jente i bruddet, og undersveis tenkte jeg på bakkespurten som på slutten. Det er i bakker at jeg har styrken min, og det var helt fantastisk å gå først over mål.

Før etapperittet i Tsjekkia som besto av fire fellesstarter og en tempoetappe, var Lorvik spent på formen. Et kragebeinsbrudd for sju uker siden under et velt på trening i Spania, gjorde oppladningen alt annet enn optimal. Et planlagt ritt i Belgia var bare å glemme, og Lorvik forteller at at skaden ennå ikke er helt leget.

– Jeg var i bra form og følte meg sterk. Jeg fikk en liten knekk da jeg måtte opereres. Det er fortsatt litt stivt og ømt, sier hun.

Sterkt miljø

Rittet i Tsjekkia brukte hun som motivasjon til å komme seg på startstreken igjen mens hun tråkket på mølla i opptreningsfasen.

– Det var noen som sa at jeg måtte huske på at Thor Hushovd ble verdensmester det året han brakk kragebeinet sitt. Jeg fant trøst i det, smiler hun.

Dette er den tredje sesongen Lorvik satser for fullt som syklist, og hun gir det gode miljøet i CK Victoria mye av æren for de gode resultatene.

– Det blir noen økter alene, men vi er cirka 20 jenter som trener felles hardøkter, sier hun.

Når hun er i Halden i dag for å promotere damenes Tour of Norway, gjør hun det med selvtillit som bare vokser.

– Jeg har ikke kjørt så mye utenlands, så det er motiverende å se at jeg kan gjøre det så bra. Mye sitter i hodet. Det handler om å ha trua, sier Ingrid Lorvik.