Torsdag er hun på plass i Budapest sammen med lagvenninnene fra Larvik. Søndag håper hun å kunne heve pokalen som beviser at hun er vinner av Mesterligaen.

Hun er verdensmester, tre ganger europamester og to ganger olympisk mester med landslaget. Vinner hun Mesterligaen, vil hun vinne sin største triumf med et klubblag.

– Det er denne triumfen jeg mangler, sier Malm Frafjord (29) før møtet med russiske Dinamo-Sinara Volgograd i morgen. Vinner Larvik, blir det finale søndag mot vinneren av kampen mellom Vardar (Makedonia) og Budocnost (Montenegro).

Håndball-gleden tilbake

– Jeg merker at håndball er gøy igjen, sier Malm Frafjord som har kjempet seg tilbake på banen etter skadeproblemene som fulgte i kjølvannet av OL-gullet i London i 2012.

– Jeg hadde egentlig mistet litt av lysten til å spille. Det var nok avgjørende for meg å flytte fra Viborg og Danmark, selv om jeg hadde det bra der også.

– Var muligheten til å vinne Mesterligaen noe som motiverte deg litt ekstra under opptreningen etter skadene?

– Kanskje litt. Men jeg ville vise at jeg kunne komme tilbake. Jeg vil ikke slutte med håndball på grunn av skade, sier 30-åringen som har to år igjen av kontrakten sin med Larvik og er i tenkeboksen med tanke på videre landslagskarriere.

Hun spilte sin første kamp for kubben 30. desember i fjor, og formkurven pekte raskt oppover, selv om hun følte seg rusten i starten. Nå står hun igjen fram som en forsvarsklippe og er nominert til årets all star-team i Champions League som beste forsvarer.

Får selvtillit i forsvar

– Ja, jeg hørte det. Det er hyggelig, men jeg legger ikke så mye i det. Det viktigste for meg er at laget vinner. Selv kan jeg bli bedre på alt. Jeg føler meg tryggest på forsvarsspillet, og det er i angrep jeg kan utvikle meg mest, sier hun.

Hun vet at Volgograd frykter Larviks kontringer, og vil bidra til å løpe dem i senk.

– Det er viktig at vi er på nivå når kampen starter. At vi gjør oppgavene våre og er aggressive. Angrepet kommer av seg selv når forsvaret sitter. Det er i forsvar at man spiller på seg selvtillit, sier hun.

At vinneren av kvinnenes mesterliga for første gang kåres gjennom et cupspill, tror hun kan være til Larviks fordel.

– Det blir litt som vi er vant med fra mesterskap. Her er det vinn eller forsvinn. Da må man være flink med detaljene, som å spise riktig og hvile mellom kampene. Det har vi god rutine på, sier 29-åringen.

Store triumfer: Marit Malm Frafjord (t.v) er verdensmester, europamester og olympisk mester i håndball. I 2008 ble hun olympisk mester for første gang og kunne feire sammen med Tonje Nøstvold. I helga kan Marit vinne triumfen hun mangler i samlingen sin, nemlig Mesterliga-gull sammen med klubbvenninnene i Larvik. Foto: Foto: RICHARD SAGEN, Norge slo Russland i finalen.