Det er ikke bare Marta Tomac som er på kollisjonskurs med Byåsen. Også søsteren Teodora mener seg dårlig behandlet av klubben.

Hun ødela korsbåndet i november, etter at hun hadde spilt sin beste håndball for karrieren i de foregående månedene.

– Vil finne god løsning

Og nå står storesøster Tomac helt uten kontraktstilbud fra Byåsen.

– Hun har ikke fått noe ennå, men vi vil nok prøve å ordne noe til henne slik at hun får benyttet seg av vårt medisinske apparat. Hun er ønsket med videre, sier daglig leder Torbjørn Balstad (bildet), uten å ville gå i detalj om hvilken løsning de ser for seg.

– Vi skal prøve å finne en løsning som er god for begge parter, sier han.

Les også:  Kapteinen ble tilbudt 30 prosent lønnskutt

Les også: Tøff kamp mot store damer

Utelukket

Men en løsning som har vært luftet, er å gi henne kontrakt frem til nyttår. Byåsen slipper unna lønnskostnadene på spillere som går skadet, samtidig som de på den måten kan sørge for å ha Tomac i bakhånd når hun er spilleklar igjen, dersom de skulle få skader på andre spillere.

Hun utelukker å gå med på en avtale som varer ut året.

– Det ville ha vært en veldig god avtale for dem, men ikke for meg. Da blir jeg sett på som en reserveløsning. Jeg klarer å lese mellom linjene der at de ikke ønsker å satse på meg.

Les også: Bruker Jacobsens guttelag til å trene forsvar

Les også: Byåsen videre i sluttspillet etter dramatisk slutt

Forventer rettferdighet

Byåsen er allerede godt besatt i posisjonene Teodora Tomac kan bekle, og etter det Adresseavisen forstår mener klubben at de ikke har behov for begge søstrene Tomac.

Lørdag skrev Adresseavisen om lillesøster Marta Tomac, som føler seg forsøkt presset ut av klubben

Teodora Tomac selv sier til Adresseavisen at hun ikke akkurat har et inntrykk av å være ønsket.

– Fra dag én etter jeg ble skadet har jeg fått beskjed om at dette går bra, at jeg ikke skal tenke på kontrakt. Så får jeg i fleisen en løsning frem til nyttår. Det synes jeg er veldig svakt, sier hun.

– Jeg føler jeg har bevist at jeg kan, og at jeg bør få muligheten til å vise meg frem etter en skade. Det handler litt om lojaliteten og alt man selv ofrer for klubben. Da forventer man - når ting først går som de går - at de er like fair tilbake, sier Tomac, som poengterer at hun uansett har krav på ett år med fri medisinsk behandling fordi hun er forsikret gjennom håndballen.

TRONDHEIM Nordic Choice og Petter Stordalen går inn som sponsor for Byåsen håndball. Byåsens daglige leder Torbjørn Balstad. Foto: Glen Musk