RBK har møtt Strømsgodset 56 ganger. Svært ofte ender det med RBK-seier, og mange ganger med store sifre. Ni ganger har RBK scoret fem mål eller mer. Flest scoringer (7-0) ble det da Godset rykket ned i 1992. Det var en cupkamp, men resultatet ble kopiert – på Marienlyst – Da godset kom opp igjen i 1994.

Tilbake til cupkampen for der skjedde ganske enestående saker. Det ene var at tre senere hovedtrenere i RBK scoret mål. Jeg vil tro at dette er en ganske sjelden begivenhet uansett hvilket lag på toppnivå vi snakker om.

At Kåre Ingebrigtsen scoret var i kke så uvanlig. Trond Henriksen var et råskinn til å vinne dueller på dødball, men at keeper Ola By Rise scoret var helt enestående. Det skjedde bare denne ene gangen på 349 kamper. Scoringen kom på stillingen 6-0 etter at Strømsgodset hadde vært totalt utspilt og oppgjøret var gått over fra kamp til show.

Keeperlegenden hadde ikke scoret siden han var guttespiller i en kamp mot Freidig i 1975. Mot Godset sto han arbeidsledig i 89 minutter. Det 90. brukte han til å sette straffesparket i mål. Den ene målvakten skjøt, mens den andre slengte seg til feil side.

14 000 på tribunen hadde det fryktelig moro. Bølgen begynte å gå på 5-0. På tribunen satt blant andre proffagent Rune Hauge og så «sine varer» stige i verdi. Han skulle kommet til å vise flere av spillerne veien til andre ligaer.

Året før hadde RBK, og særlig Ola By Rise, lidd et av sine bitreste nederlag med tap 2-3 for nettopp Strømsgodset i cupfinalen. Som klubb sto Rosenborg oppe i en av sine mest krevende perioder. Ledelsen var under politietterforskning etter at kemneren hadde avdekket en svart økonomi. Det endte som kjent med bøter og fradømmelse av tillitsverv.

Uansett hvor mye bråk det var den sommeren, klarte spillerne og holde fokus. De suste som kjent inn til gull både i serie og cup.

«Det kan bli en artig høst. Vi har mye mer å gå på.» Det var hva tomålsscorer Kåre ingebrigtsen ble sitert på. For øvrig var laget ekstremt baktungt når det gjeldt scoringene. Spissene scoret ett (Gøran Sørloth), midtbanen tre (Ingebrigtsen 2, Roar Strand), backrekka to (Rune Tangen og Trond Henriksen) og keeperen ett.

Det eneste som ikke var så bra, var borteformen. De kom rett fra 0-2 mot Molde og hadde fra før tap mot Viking og Kongsvinger. 14 dager senere tapte de mot Mjøndalen og i kvalifiseringen for Europa ble det de vanlige sifrene: 1-5 mot Dinamo Moskva.

RBKs lag: Ola By Rise - Trond henriksen, Bjørn Otto Bragstad (Øyvind Husby), Rune Tangen, Stig Inge Bjørnebye - Roar Strand (Arild Nordfjærn), Kåre Ingebrigtsen, Bent Skammelsrud, Karl-Petter Løken - Tore A. Dahlum, Gøran Sørloth.