32 scoringer. Fordelt på 91 målsjanser. Som til nå har gitt 22 poeng. På ni kamper.

Eller i klartekst: Tall som historisk «alltid» ender i gull, og som er så solide at vi må tilbake til 90-tallet for å finne tilsvarende.

– Rosenborg har begynt å finne fasongen igjen. Kåre (Ingebrigtsen) gjør en kjempejobb med å få inn en vinnerkultur, og RBK spiller artig og angrepsvillig, sier talsmann for supporterne i Kjernen, Espen Viken.

– Fantastisk artig å være med på denne starten: Jeg føler vi spiller med større trygghet enn på mange år, fordi vi vet vi vil skape målsjanser. Så har vel også 95 prosent av all formasjonstrening handlet om angrepsspill, sier Jonas Svensson.

– Jo, det stemmer nok. Men det tar tid å sette et angrepsmønster, og da må vi bruke tid på det. Det er slik vi ønsker å framstå på banen.

– Og ja: de tallene der er artige for oss, innrømmer trener Kåre Ingebrigtsen.

18 379 i snitt

Angrepsterping. Og mye spill på trening. Det har vært resepten under Bruttern, akkurat som det var i regnværet over Lade i går. Der startet forberedelsene til toppkampen mot Stabæk, etter ni kamper som samlet sett har skapt begeistring. Og et foreløpig Lerkendal-snitt på 18.379 tilskuere.

Det er 4500 flere enn i 2014, og for å ta noen enkle sammenlikninger må man tilbake til «Dortmund-sesongen» 1999 for å finne et like underholdende RBK, om man teller målsjanser. I gullårene 2009 og 2010, sist RBK vant serien, var Rosenborg umulige å slå. Men var ikke i nærheten av å skape så mye foran mål som nå. (se grafikk) Heller ikke i 2003, da RBK vant serien med 14 poeng og hadde 25 poeng på ni kamper underholdt ikke laget like mye.

Vi må også tilbake til 1998 for å finne et Rosenborg som scoret like hyppig – da hadde de 36 fulltreffere på ni kamper. Og i alle disse sesongene, enten det har vært RBK, Molde eller Godset som har vunnet serien, har 22 poeng på de ni første kampene vært starten på gulljubel. Noe publikum på Lerkendal ikke har fått oppleve på fem år.

I fjor hadde RBK til sammenlikning 15 poeng på samme tid – og var syv poeng bak Molde.

– Slik det skal være i Trøndelag

- Det er kun spilt ni kamper, men vi tror ikke dette er noe blaff. Vi føler vi kjenner igjen RBK mer og mer i kampene, og ser en spillergruppe som blør for hverandre og for drakta. Dette kommer til å gi resultater over tid, mener Kjernen-talsmann Viken.

- Jeg tror dette er den beste måten å spille på, og den meste effektive om vi skal ta titler og komme oss tilbake til Europa, mener Bruttern.

- Jeg er ikke så opptatt av at vi skal ha ballen 80 prosent av tida, selv om vi i perioder også har mye ball. Men at vi skal angripe hurtig og med mye folk når vi kan. Dessuten tror jeg det er artigere for spillerne også, når vi har et sås stort fokus på å score mål, sier Brutter’n.

- Det stemmer, sier også Svensson.

- Som back vil man ikke bare stå bak der: Man vil fyke i angrep. Og at vi angriper med så mye folk... Det er jo akkurat slik det skal være i Trøndelag, det, smiler han.