– Dette bygget er viktig for å bygge en økonomi som tåler vår ambisjon om å være blant de 20 beste klubbene i Norge, sier styreleder Rune Venås i Ranheim toppfotball.

I går slapp Ranheim nyheten om byggestart for sitt nye tribuneanlegg. Med en totalramme på 80 millioner, starter de første gravearbeidene allerede neste uke. Målet er at tribunedelen skal stå klar til seriestart 2016, mens næringsarealene vil være innflyttingsklare i 3. kvartal neste år.

Merkedag

Budskapet var at det var en gledens dag for klubben, og at bygget skal skaffe Ranheim en nødvendig og tiltrengt plattform for å drive klubben lønnsomt.

– Det er en merkedag for klubben, og en merkedag for lokalsamfunnet på Ranheim som vokser fram rundt dette området. Her vil folk samles på tvers av idrettene og i et fellesskap som etter mitt syn er unikt, sier sportslig leder Stig Winsnes.

Kostnadskutt

Likevel er det på kort sikt mørke skyer over klubbhuset i fjæra. Selv om Ranheim ikke lenger er blant klubbene i forbundets økonomiske såkalte «røde sone», varsler styrelederen at det kan bli nødvendig å kutte i lønnskostnadene.

– Det er nødvendig på kort sikt å se på tiltak for å tilpasse kostnadene til vår ordinære inntektsevne, sier han.

– Hva betyr det?

–Driften av Ranheim toppfotball må bringes i balanse fra i dag av. Dersom det ikke dukker opp nye midler, betyr det at vi må se på kostnadene våre. Det er uansett ikke et alternativ å bruke penger nå som vi først forventer å få inn når tribunen står klar neste vår, sier Venaas.

Energipille

Klubbens to største utgiftsposter er lønns- og reisekostnader – hvilket betyr at allerede lave spillerlønninger i Ranheim etter alle solemerker kan bli enda lavere i løpet av relativt kort tid.

Dersom Ranheims poengfangst fortsetter som nå, vil klubben ende opp med å markere åpning av det nye anlegget – til sesongstart på nivå tre. Men trener Trond Nordsteien tror meldingen om byggestart kan gi laget en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning.

– Jeg vet at denne beskjeden vil gi oss positiv energi. Det vil være en ekstra energipille i forhold til at den som er så heldig å spille her neste år, vil få spille på et eget stadion.