– Er det noen som skal ta rekorden til Odd, så er det «Søder». Rekorden skal være i Rosenborg, sier trener Kåre Ingebrigtsen.

Samtidig er han opptatt av å ikke hausse opp stemningen for mye rundt toppscoreren sin.

– Altså, vi har bare spilt ti kamper. Vi må spille ti kamper til før vi kan begynne å snakke om den rekorden til Ivers, sier han.

For ordens skyld – Odd Iversen scoret 30 mål i 1968. På 18 kamper.

Lurte på hvor spillerne var

Etter et beksvart åpningskvarter, så Rosenborg ut som alt annet enn vinnere på Nadderud. To kjappe mål av Stabæks spisskomet Diomande rystet RBK. På sidelinja sto Bruttern og lurte på om spillerne hadde kommet et kvarter for sent til matchen.

– Jeg vet ikke hvorfor det ble slik. Vi ble selvsagt preget av det tidlige målet, og det andre målet deres er bare tjuvflaks. For oss handlet det om at vi måtte få tak i ballen. Det gjorde vi etter tjue minutter. Vi så at Stabæk sto høyt, så vi måtte inn bak dem. Og sakte, men sikkert spilte vi dem lavere, sier han.

Imponerende siste time

Treneren er mektig imponert over at laget hans klarte å ta seg inn etter en så rusten start borte mot det neste beste laget i ligaen så langt i år.

– Jeg er imponert og utrolig stolt av den siste timen vår. Det er noe av det bedre vi har gjort så langt denne sesongen, sier han.

Rosenborg reduserte på en litt billig straffe som Pål André Helland satte sikkert i mål. Så – fire minutter før hvilen, våknet toppscoreren.

Hylles av lagkameratene

På reneste Ivers-vis fikk Alexander Søderlund klokkerent treff på innlegget fra Mike Jensen, og lagene var like langt til pause. Søderlunds andre for kvelden var av det samme slaget. Etter drøye timen bredsidet han innlegget fra Midtsjø sikkert i mål. Nå hylles toppscoreren av lagkameratene.

– «Søder» bør ikke bare være på landslaget, han bør selvfølgelig også spille. Han har vært fantastisk god for oss så langt. Om han blir litt «borte» for oss underveis i kampene, så dunker han inn mål likevel. Det er så ufattelig viktig. Vi er nødt til å ha en spiss som scorer rundt 20 mål dersom vi skal ta gullet, sier Stefan Strandberg.

Redd «Søder» kan forsvinne

Ifølge Strandberg er Søderlund nå så god at RBK står i fare for å miste spissen.

– Vi får bare håpe at han ikke forsvinner til sommeren – at han i hvert fall blir værende ut sesongen, sier Strandberg som fremdeles ikke ønsker å si noe om sin egen nære fremtid. Etter alle solemerker har han kun sju eliteseriekamper igjen av sin RBK-karriere.

– Jeg har ingen kommentarer til det der, sier vikar-skipperen.