Sesongens vanskeligste oppgave venter når Trondheims-Ørn åpner sin høstsesong lørdag.

Bortekamp mot serieleder LSK, som på de åtte kampene i Toppserien denne sesongen kun har sluppet inn ett mål. Det kunne knapt sett mer vrient ut. Men Utland og Trondheims-Ørn er optimister.

- Alle er gira og har trua på dette. Vi har sett veldig bra ut på trening, men er selvfølgelig veldig spent. Det er lenge siden vi har spilt toppseriekamp nå, sier Utland foran besøket i LSK-hallen.

- Jeg har faktisk veldig trua på denne kampen, legger spissen til.

Forrige kamp i Toppserien for Ørns del var for så lenge siden som 16. mai. På grunn av VM i Canada har det blitt en over to måneder lang sommerferie fra klubbfotballen.

Opptur og nedtur i VM

Ørn-toppscorer Utland var med i den norske VM-troppen, og hun fikk også starte den siste gruppespillkampen.

- Det var spennende og lærerikt. For personlig var den største oppturen under VM å få starte en kamp. Det var stort, sier Utland.

Nedturen lå i at den sjansen fra start fikk hun på venstrekanten. Det tok fra henne muligheten til å få vist seg fra sin aller beste side.

- Å bli satt på kant var ikke en så god opplevelse, det var mange som ikke helt skjønte hvorfor jeg ble satt der. Men jeg er veldig glad jeg fikk den tilliten det var å få spille, sier Utland, som like før VM signerte en kontrakt med Ørn som varer ut neste sesong.

Ferie i Italia

Etter VM dro hun til Sardinia på ferie med kjæresten. Det ble en med lite trening og mye lading av batteriene. Men de siste ukene har hun og Trondheims-Ørn tatt grep for å stille best mulig forberedt til høstsesongen.

- Jeg har trent to ganger om dagen, og slik blir det noen uker framover. Vi har også vært på kickoff med laget på Hitra, det var en kjempefin helg, sier Lisa-Marie Utland.

Ørn-jentene har også fått testet kampformen med en treningskamp mot et guttelag. Den kampen ga en del gode svar, forteller Utland.

- Vi spilte rundt dem til tider, men så har de bedre fysikk, så de scoret en del mål. Men det gjorde vi også, og det var mye som så positivt ut. Dessuten har vi en ganske så stor tropp nå, så det ser veldig bra ut. Dette blir artig, sier Utland spent.