Rehabiliteringen av skøytebanen ved Leangen idrettspark kostet Trondheim kommune 44 millioner kroner. Nå har de reklamert på arbeidet.

Banen ble i utgangspunktet ferdigstilt og tatt i bruk 10. januar, men da isen var borte foretok kommunen en kontrollbefaring, hvor de avdekket mangler i arbeidet.

– Betongen er ikke støpt på en tilfredsstillende måte, sier utbyggingssjef i Trondheim kommune, Svein Anders Rodø.

Avhengig av Leangen

Leder Ådne Røkkum i Sør- Trøndelag skøytekrets håper det får minst mulig konse-kvenser for skøytesporten i Trøndelag.

– Det er veldig kjedelig at dette har skjedd. Det er alvorlig for utøverne, rekrutteringen og skøytesporten hvis det ikke er is på banen når vinteren kommer, sier han.

I Midt-Norge er det to andre skøyteanlegg. Fosenhallen i Bjugn, i tillegg til en bane i Kristiansund. Det holder ikke ifølge Røkkum.

– Vi får ikke arrangert skøyteskoler uten Leangen, og det vil gå utover rekrutteringen. Det er fine anlegg, men det blir langt å reise til trening.

Sliping av banen

I juni sendte kommunen ut en pressemelding. Der sto det at Entreprenør Søbstad AS avviste alle krav. Ifølge Rodø har de nå sagt seg villige til å slipe banen i håp om at det retter opp feilen.

– Nå er det opp til våre folk å finne ut om tiltakene som er foreslått gjør kvaliteten til-fredsstillende. Deretter sender vi ballen over til Søbstad igjen, sier utbyggingssjefen.

Faglig leder ved Søbstad AS, Dag Søbstad, ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi har god dialog med kommunen, og håper virkelig konflikten løser seg. Feilen må rettes opp slik at det ikke går utover utøverne, sier Røkkum, og fortsetter:

– I vinter, da det lå is på banen, ble den brukt som normalt. Derfor tror jeg det blir en god skøytevinter i år også.

Feil på anlegget: Det er kunnet feil i betongen i skøytebanen på Langen. Nå må tabben rettes opp, mener Trondheim kommune. Foto: VEGARD EGGEN
Feil på anlegget: Det er kunnet feil i betongen i skøytebanen på Langen. Nå må tabben rettes opp, mener Trondheim kommune. Foto: VEGARD EGGEN