– Banen holder god nok standard for NFF. Jeg vil se dokumentasjon på at den ikke holder mål, sier Jan Mosling i Levanger kommune.

Han er kommunens baneansvarlige for Moan fritidspark, og reagerer på innholdet av artikkelen i Adresseavisen 14. juli. Den omhandlet Levanger 1. divisonslag, som kan bli tvunget vekk fra Moan Fritidspark på grunn av for dårlig kunstgressbane.

Både trener Andreas Holmberg og klubbens medisinsk ansvarlige, Raymond Brønn, mener nemlig at skadeproblematikken i vår, hvor svært mange spiller har vært satt ut av spill samtidig, har en sammenheng med underlaget.

– Vårt medisinske team er overbevist om at det har en sammenheng med underlagene. Spesielt med tanke på at vi har en hard vinterbane uten undervarme, sa Holmberg.

Lyn fra klar himmel

Det er Levanger kommune som eier anlegget. Baneansvarlig Mosling, forteller til Adresseavisen at kritikken kom som lyn fra klar himmel.

– Det har ikke kommet noen krav på bordet til meg eller andre i kommunen om at banen er for dårlig, sier han.

Har ikke råd

Levanger kommune har kostet på over to millioner kroner på anlegget, etter klubben rykket opp til 1. divisjonen. Mosling tror ikke det er god nok økonomi til å ta noen større grep med det første.

– Dekket er fem år gammelt, planen er å skifte det i 2017 eller 2018. Men vi skal ta en evaluering etter sesongen. Akkurat nå tror jeg ikke det finnes midler, men vi må gå noen runder for å finne ut hva vi kan gjøre.

Ubrukte varmerør

Et av problemene er at det ikke er varme under dekket. Det gjør banen ekstra hard i vinterhalvåret. Mosling er ikke enig i at banen er dårlig hele året.

– Det er naturligvis en hard vinterbane, men det er på grunn av frosten. Når vi salter tar vi kun det øverste laget. Om sommeren er det en god bane, sier han, og fortsetter:

– Varmerør ligger klar til bruk under banen, men vi har ikke noen varmekilde. Enten blir de stående som de er, eller så må vi koble på varme. Alt handler om økonomi.

Syv skader

Under forrige kamp mot Fredrikstad var hele syv spillere ute med skader. Brønn mener det finnes bedre baner å spille på i Levanger-området, men at de foreløpig ikke har et ønske om å flytte. Mosling forundrer seg over at klubben parkerer årsaken til skadene på banen, uten å være helt sikker.

– Det blir som å stikke fingeren i været. Jeg har hatt kontakt med daglig leder mange ganger i uken uten at det har blitt nevnt at klubbens treninger kanskje må flyttes fra Moan, sier Mosling.

Belastningsskader

Forrige kamps tomålsscorer, Vegar Braaten, har nettopp kommet tilbake etter mange måneder ute med skader. Han tror også banen kan ta noen av skylden for alle skadene i klubben.

– Dekket er ikke akkurat det nyeste. Vi har hatt mange skader, blant annet to stykker som er ute med korsbåndsproblemer. Det kan ha en sammenheng med banen, sier han.

Han mener i likhet med klubbens medisinske team, at banen er for hard.

– Man kan nok få litt belastningsskader av banen, fordi den er såpass hard.

Selv tror han ikke sine egne skadeproblemer har en sammenheng med dekket på Moan.

– For min del ble det for mange kamper på kort tid. Jeg hadde ikke spilt på ni måneder, og så plutselig ble det både helgekamper og midtukekamper. Jeg fikk ikke restituert godt nok, forklarer han.