For et halvt år siden hadde Molde 31 spillere på kontrakt, mens Rosenborg ikke så seg råd til å erstatte Mix Diskerud. Nå er fotballekspertene enige i at Kåre Ingebrigtsen nærmer seg «drømmestallen».

– RBK-stallen er sterkere enn Moldes igjen. Rosenborg har rustet opp i sommer, og har særlig god dekning offensivt. Molde har slitt med langtidsskader, har solgt Ørjan Nyland, leid ut Thomas Kind Bendiksen og kan miste Martin Linnes, sier NRKs ekspert Karl-Petter Løken til Adresseavisen.

– Bredden i RBK-stallen har bedret seg siden februar. Sannsynligvis har Bruttern hentet klokt, både med tanke på kvalitet og balanse i troppen. Samtidig er Molde svekket. Laget er mer sårbart både på keeperplass og på topp om man vurderer opp mot i vinter. Stallene er jevngode, men RBK har den sterkeste elleveren, sier 100 prosent sports ekspert Lars Tjærnås.

– I fjor var Fredrik Guldbrandsen og Daniel Chimka Chukwu et ryktet spisspar i Molde. Nå er en skadd og en borte. RBK har vist muskler ved å hente Yann Erik de Lanlay, og har fått en helt ny spiller i Tobias Mikkelsen, som i fjor var veldig varierende. Det synes jeg illustrerer hvordan de to troppene har utviklet seg, mener TV2s Jesper Mathisen.

– RBK er skarpest i angrep, har dobbel dekning, og hvor alle spillerne holder god eliteseriestandard. Så synes jeg Molde fortsatt har best dekning bakover. Men RBK har gjort gode kjøp, som kjenner rollene Bruttern vil ha dem i. Det er en klar fordel, mener NRK-ekspert og Avaldsnes-trener Tom Nordlie.

– Hegemoniet er i Molde

Onsdag presenterte Adresseavisen Ingebrigtsens stall etter opprenskingen i sommer. I hvert fall i norsk målestokk nærmer Bruttern seg «drømmestallen», ut fra spillerne han rår over og rollene de innehar på banen.

– Vi er nære det nå. Vi ønsker ikke å gjøre mer i overgangsvinduet. Nå har vi en kjempetropp ut sesongen, sa da også RBK-treneren om dette onsdag kveld.

Noe som står i kraftig kontrast til situasjonen i februar. Da skrev Adresseavisen en artikkelserie om styrkeforholdet mellom RBK og Molde, hvor Molde hadde ti spillere mer på kontrakt, mens RBK måtte spare 15 mill. for å unngå ny smell. Dommen den gang var i klar retning Molde:

– Det er et mye jevnere styrkeforhold enn rammebetingelsene tilsier. Men hegemoniet er i Molde i øyeblikket, og det skyldes mer enn økonomi, sa Tjærnås den gang.

– Molde har definitivt en bredere stall, mens det er mindre forskjell i kvaliteten på førsteelleveren. Samtidig kan Molde forsterke. Det kan ikke RBK. Og når Molde kan lønne en så stor stall og likevel ha handlingsrom, har klubben åpenbart et økonomisk overtak, mente Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter.

– RBK mye mer sultne

Et halvt år senere er altså situasjonen snudd litt på hodet igjen. RBK er ferdige med handlingen, mens Molde må erstatte en landslagskeeper og antakelig en landslagsback. I tillegg sliter klubben fremdeles med angrepsrekka. RBK ligger da også 14 poeng foran Molde i eliteserien, og ingen av ekspertene tror verken Vålerenga, Stabæk – eller Molde – kan skape særlig spenning i gullkampen.

TV2s Mathisen mener kampen om gullet også handler om mer en kvalitet på spillerne:

– Denne sesongen er det ingen tvil om hvem som er mest sultne på gullet av dem. Molde virker mette på suksess, mens hele Trondheim er på gulljakt. Man ser det på laget, på Bruttern og på hele klubben, sier Mathisen.