Høydehopperen pådro seg en skade under foten i slutten av juli. Dermed var sesongen over og VM-drømmen gikk i grus.

- Verdens raste sammen. Nå har jeg viet livet mitt til idretten, og da er det fryktelig kjedelig når dette skjer, sa hun til Adresseavisen.

Angelsen snakker ut om hvordan hun har opplevd motgangen i TV-adressas nye nettserie; Svipptur.

Se Svipptur-episoden med Tonje Angelsen her

VM på TV

Lørdag møtes de beste i verdens for å kjempe om edelt metal i høydefinalen for kvinner. Angelsen vil helst være blant dem, og syns det er kjedelig å måtte se den på TV-skjermen.

LES OGSÅ: Redd hun må flytte til mor og far (pluss)

- Det blir hardt å sitte hjemme å se på. Det er irriterende fordi jeg vet at jeg kan hevde meg i toppen når jeg er på mitt beste, sier hun, og legge til:

- Det verste er hvis de hopper dårlig, og jeg sitter her og vet at jeg kunne gjort det veldig bra. Jeg er for god til bare å være tilskuer.

Likevel klarer hun å se noe positivt i situasjonen.

LES OGSÅ: Tar høydetradisjonen videre.

- Mest av alt tror jeg det også blir inspirerende og motiverende. Jeg håper på en bra konkurranse. Min favoritt er Anna Chicherova, hun har hatt motgang og fortjener å vinne, sier 25-åringen.

Foran konkurrentene

Selv etter hun pådro seg skaden og sesongen ble ødelagt, har ikke Angelsen ligget på latsiden, men begynt forberedelsene til neste sesong.

- Jeg har brukt tiden godt, og er snart i mål med å bli skadefri. Jeg har trent godt, men etter mine premisser, forteller hun.

LES OGSÅ: Trøndersk nedtur i Belgia

Fra å være veldig skuffet like etter skaden, har hun nå begynt å se lysere på situasjonen.

- Jeg ser på dette som en fordel. Når mine konkurrenter er ferdige med VM ligger jeg foran med oppkjøringen til neste sesong allerede.

Drømmer om OL

Til tross for mange skadeavbrekk og problemer med teknikken, gir ikke Angelsen opp. Hun er fast bestemt på å komme tilbake neste sommer. Da er det OL i Rio, og den skal ikke høydehopperen se fra sofakroken.

- Jeg har aldri vært med sulten på en ny sesong. Så lenge jeg holder meg skadefri kommer jeg til å gjøre det veldig bra neste sommer. Jeg skal hevde meg i både EM og OL, sier Angelsen.