2000-laget til Utleira er et spennende fotballag med mye talent. De er med på årets Skandia Cup, og har et lag med stor aldersforskjell. De eldste på laget er 14 år, mens de yngste er 12. Laget jakter fremdeles på sin første seier i cupen, og i går gikk de på et knepent tap for Byåsen. Men Utleira-trener Per Joar Jensen orker ikke å deppe av den grunn.

–Det er bestandig surt å tape fotballkamper, men det viktigste for meg er at jentene viser utvikling på det vi har jobbet med den siste tiden. Resultatene kommer etter hvert, og det viktigste er at vi har det gøy, sier Per Joar Jensen som synes det er stas å være trener for Utleira.

–Det er artig å få være med på å utvikle disse jentene, og i tillegg er det gøy å få være trener i en så stor turnering som Skandia Cup er, sier Jensen.

Laget hans hadde før kampen mot Byåsen spilt 1–1 og tapt 4–2. Dermed måtte de vinne for å gå videre til A-sluttspillet. I kampen mot Byåsen havnet de under 1-0, før Sara Myrvang utlignet halvveis ut i andre omgang. Sluttminuttene ble svært spennende, og begge lagene kom til flere store sjanser. Men det var Byåsen som trakk det lengste strået, og to minutter før slutt scoret Alma Geissler sitt andre mål for dagen, og sørget for at Byåsen vant 2-1.

Tar en kamp av gangen

Med denne seieren ble Byåsen gruppevinnere, og nå retter de fokuset over til A-sluttspillet.

–Vi er fornøyd med å ha gått videre, men det viktigste med denne turneringen er at jentene får kost seg, samtidig som vi vil gjøre det best mulig. Vi får ta en kamp av gangen, så får vi se hva det blir til, sier Byåsens hjelpetrener Roger Eriksen.

Mens hjelpetreneren er litt beskjeden på målsettingen, er tonen en helt annen hos tomålsscorer Alma Geissler.

–Det viktigste er å ha det gøy, men nå som vi er i A-sluttspillet håper vi å komme helt til finalen, sier Geissler som var svært fornøyd med å ha avgjort kampen.

Sommerens høydepunkt

Skulle det imidlertid gå skeis i sluttspillet har de allerede noe annet å se frem til. I slutten av juli skal de på Dana Cup, og der har de lyst til å vise seg frem.

–Dana Cup er sommerens høydepunkt for alle på laget. Vi har vært der de siste årene, og vi drar dit med ambisjoner om å gjøre det best mulig, sier Eriksen.