Røros-mannen skal ha blitt pågrepet i Thailand og utlevert til Norge. Saken dreier seg om salg av travhesten Smedheim-Solan, skriver Rørosnytt.no.

Ifølge nettavisen sitter mannen nå i varetekt i Drammen kretsfengsel. Straffesaken kommer opp for retten 21. desember.

Som Adresseavisen tidligere har fortalt, skal kriterievinner Smedheim-Solan ha blitt solgt av Røros-mannen bak ryggen på de øvrige eierne.

- Ingen i andelslaget har hatt ønske om å selge hesten og visste heller ikke noe om det før det skjedde. Vi fikk nyss om at den var solgt og fikk senere dette bekreftet, sa Marit S. Langen, talskvinne for de andre andelseierne, til Adresseavisen for ett år siden.

Innbringende travhest

Kaldblodshesten Smedheim-Solan, en av landets aller beste travhester, var opprinnelig eid av 10 personer på Østlandet, med rørosingen som hovedansvarlig og alle fullmakter på vegne av andelslaget. Hesten skal ha tjent 1,3 millioner kroner i løpet av syv måneder.

Pengene skal aldri ha blitt fordelt ut til eierne, men inntil videre plassert på en konto rørosingen kontrollerte. Like etter at Smedheim-Solan travet inn en halv million kroner på Bjerke i september 2014, skal Røros-mannen ha solgt hesten for én million kroner til tidligere sprangrytter Geir Gulliksen.

Senere, i november i fjor, ble hesten solgt videre for 1,5 millioner kroner.

Nytt liv i Thailand

Salget mellom rørosingen og Gulliksen skal ha foregått i all hemmelighet og bak ryggen på de andre eierne som ikke skal ha ant noe før salget ble offentlig kjent. Like etter skal det ha blitt kjent at rørosingen var dratt til Thailand, angivelig dagen etter at salget var gjennomført.

– Jeg har donert alle pengene til en fattig landsby i Thailand, sa mannen til Rørosnytt like etter at han var ankommet Thailand.

Han skal også ha gjort det klart at han blir værende der for å starte et nytt liv.

Nå skal han ifølge ha blitt pågrepet i sitt nye hjemland og utlevert til Norge.

Økonomiavdelingen ved Sentrum politistasjon i Trondheim ledet etterforskningen i den innledende fasen. Senere ble etterforskningen overført til Søndre Buskerud politidistrikt, fordi handelen mannen er tiltalt for, foregikk der, skriver Rørosnytt.no.