Han kom i mål i Oppdal sentrum sekunder før andremann Hallvar Barlaup.

- Vi var fire mann som rykket ifra ganske tidlig. Etter hvert falt en etter en av, og det var meg og Barlaup igjen på toppen. I unnabakkene rykket jeg fra ham, og kjørte helt på limiten, forteller sykkeltalentet fra Børsa.

Tøft ritt

1718 deltok i lørdagens sykkelritt i Oppdal. «Sykkelenern» gikk av stabelen for fjerde år på rad, og folk i absolutt alle aldersgrupper deltok. Det cirka sju mil lange rittet byr på tøffe motbakker i starten, mens siste del har mest unnabakker. Vinner Kjøren liker løypa, og er imponert over arrangementet for øvrig.

- Det er veldig artig å delta på dette. Kult at så mange syklister stiller. Arrangørene har gjort en kjempegod jobb, skryter han.

Daglig leder i «Sykkelenern», Mette Flotten, er også fornøyd med årets arrangement, selv om hun hadde håpet på flere påmeldte.

- Det var litt færre enn i fjor, men vi er fortsatt det største sykkelrittet i Trøndelag. Det er mulig det var regnskura i dag tidlig som gjorde at noen ikke tok turen. Når det er sagt, var værforholdene perfekt da løpet startet, sier hun.

Syklet med bristet ribbein

Blant deltakerne i årets utgave av «Sykkelenern» var Bård Dahle og sønnen Thomas (11). Førstnevnte fikk en heller tøff oppladning til årets ritt.

- Jeg syklet meg av i går og bristet noen ribbein.  Jeg må prøve uansett. Vi får se hvor langt jeg kommer, smilte Bård før starten i dag tidlig.

Før sønnen Thomas var dette første gang han skulle sykle på tid.

- Jeg er litt nervøs. Jeg skal prøve å kjøre på, lovte han før startskuddet.

1600 stykker deltok i rittet. Foto: Alexander Killingberg
Sykkelrittet går i variende terreng. Rittvinner Ola Kjøren er nummer to fra venstre. Foto: Alexander Killingberg
Bård Dahle med sønnen Thomas Indergård Dahle. Førstnevnte syklet med bristet ribbein. Foto: Alexander Killingberg