9 Ole Christian Sæter
45 J. Reitan-Sunde
45 Jesper Reitan-Sunde
Innbyttere: Rasmus Sandberg, Leo Cornic, Håkon Volden, Marius Broholm, Tobias Børkeeiet, Edvard Tagseth, Santeri Väänänen, Jayden Nelson, Agon Sadiku
Velkommen til Haugesund Sparebank Arena og dagens kamp i Eliteserien mellom FK Haugesund og Rosenborg. Haugesund bader i sol, så alt ligger til rette for en flott fotballkamp her i dag. Jeg heter Espen Severeide og skal følge kampen her.
Hjemmelaget har fått en serieåpning de stort sett er fornøyd med. To serie på bortebane mot Odd og Tromsø har sørget for seks poeng. Minusene har vært den dårlige hjemmekampen mot Lillestrøm som endte med tap, og cupfadesen mot Torvastad. Uansett, med seier i dag har FKH fått sin beste serieåpning noensinne.
Rosenborg har også fått en fin start og ligger på femteplass, plassen foran dagens motstander. To seire har kommet på Lerkendal mot Sandefjord og HamKam. Sesongens eneste tap kom borte mot Strømsgodset. Med seier i dag kommer de likt med Molde på andreplass. For den nye RBK-treneren, Alfred Johansson, må det være en veldig gledelig start.
Oskar Thorvaldsson gjør forståelig nok ingen bytter på laget som slo Tromsø sist serierunde. Heller ikke Alfred Johansson gjør noen bytter på laget som vant 1-0 hjemme mot HamKam.
Statistikken mellom dagens motstandere er på Rosenborgs side. De har vunnet 13 av de 29 oppgjørene mellom lagene, deriblant fjorårets oppgjør her. Da vant de 2-1 etter scoringer av ungguttene Håkon Røsten og Magnus Holte. FKH har 9 seire mot trønderne.
Da er lagene på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark.
Kampstart
2' Fin start på kampen i Haugesund. To lag som begge ønsker å spille fotball med mange pasninger.
5' Nyhammer fyrer løs fra 20 meter. Keeper gir retur. Eskesen får returen, men skuddet blir blokkert til corner av Nemcik.
5' Hjørnespark til FK Haugesund
7' To gode muligheter for hjemmelaget der.
8' Diarra header en ball tilbake igjen i feltet, men der er Henriksen og får klarert.
9' Leite prøver en frekk langpasning til Hope, men ballen er litt for lang til at FKH-backen får kontroll på ballen.
9' Mål for Rosenborg, Ole Christian Sæter scorer!
13' Frispark til Rosenborg
15' Hjørnespark til FK Haugesund
17' Frispark til FK Haugesund
18' Hjørnespark til FK Haugesund
19' Tangvik må ha medisinsk behandling. Pause i spillet nå.
20' Spillet er i gang igjen.
21' Rosenborg roter det nesten til i frispillingen med en gang, men Selnæs får blokkert skuddet til Nyhammer.
24' Nypan får en godmulighet etter flott spill av RBK. Han får ballen av Reitan på ti meter, men avslutningen er rufsete. Selvik redder greit.
25' Hjørnespark til FK Haugesund
26' FKH roper på straffe etter en situasjon etter corneren, men dommer Hobber Nilsen vinker spillet videre.
27' Henriksen får en god mulighet fra 15 meter, men Leite hiver seg ned og blokkerer avslutningen.
27' Gult kort til Ole Selnæs på Rosenborg
29' Frispark til FK Haugesund
30' Hope leverer et flott innlegg som Diarra nesten får hodet på.
30' Hjørnespark til FK Haugesund
32' Frispark til FK Haugesund
34' Hjørnespark til FK Haugesund
36' Niyukuri skyter fra 25 meter. Skuddet går langt over.
36' Frispark til FK Haugesund
39' FKH presser på for en utligning nå, men de sliter litt med å komme til de store sjansene. Det blir ofte halvsjanser eller dødballer.
39' Gult kort til Bruno Leite på FK Haugesund
40' Henriksen får litt behandling etter taklingen.
42' Mål for Rosenborg, Ole Christian Sæter scorer!
45' 4 minutter lagt til.
45' Frispark til FK Haugesund
45' Eskesen serverer Diarra på 8 meter, men avslutningen blir strålende blokkert av Reitan.
45' Pause
Rosenborg leder 2-0 til pause over FK Haugesund. Forskjellen på de to lagene heter enkelt Ole Sæter. To ganger har måltjuven fått muligheten foran mål, og begge gangene har han takket og bukket for mulighetene. 0-1 kom etter ti minutter etter en forferdelig pasning av Diarra utenfor egen 16-meter. To minutter før pause var Sæter på rett plass igjen, denne gangen etter forarbeid av Emil Fredriksen. Begge avslutningene går mellom beina på Selvik. Surt og urettferdig for hjemmelaget, som absolutt har vært med å prege kampen her. Spesielt i starten hadde de noen gode muligheter. Men der FKH bommet tok Sæter og Rosenborg vare på sjansene sine. Derfor leder de etter halvspilt kamp.
45' 2. omgang
46' Leite roper på straffe etter at han går i bakken.
46' I neste situasjon er det Hope som blir felt like utenfor sekstenmeteren.
47' Frispark til FK Haugesund
48' Niyukuri blir felt og skaffer nok et frispark, denne gangen på siden av sekstenmeteren.
48' Frispark til FK Haugesund
49' Hjørnespark til FK Haugesund
49' Mål for FK Haugesund, Bruno Leite scorer!
51' Da er det full fyr igjen på Haugesund Sparebank Arena. Målet har gitt ny vind i seilene til hjemmepublikummet.
51' Frispark til FK Haugesund
53' Frispark til Rosenborg
53' Gult kort til Ulrik Yttergård Jenssen på Rosenborg
55' FKH fosser på videre. Tounekti kommer til innlegg, men det er litt for langt for FKH-angriperne.
55' Frispark til Rosenborg
56' Tumulter på banen nå. Tounekti og Reitan går i klinsj. Begge får tilsnakk fra dommeren.
60' Spillet bølger fram og tilbake nå. Veldig åpen kamp vi er vitne til i Haugesund.
63' Rosenborg kommer nesten på en overgang, men Sæter får et dårlig touch akkurat i det han skal ta ballen med seg inn i sekstenmeteren.
66' Rosenborg prøver seg på nok en overgang. Denne gang slår Nypan ballen for langt foran Reitan-Sunde.
66' Spillerbytte Rosenborg - Marius Broholm går på, Marius Broholm går av
69' Fredriksen fyrer av en bazooka fra 30 meter. Tangvik får så vidt slått den til corner.
69' Hjørnespark til FK Haugesund
70' Spillerbytte FK Haugesund - Sander Innvær går på, Sander Innvær går av
73' Straffe til Rosenborg!
73' Straffebom fra Rosenborg
75' Gult kort til Erlend Dahl Reitan på Rosenborg
75' Hjørnespark til FK Haugesund
76' Hjørnespark til FK Haugesund
77' Spillerbytte Rosenborg - Santeri Väänänen går på, Santeri Väänänen går av
78' Hjørnespark til Rosenborg
81' Spillerbytte FK Haugesund - Ismael Seone går på, Ismael Seone går av
84' Spillerbytte FK Haugesund - Mathias Dahl Sauer går på, Mathias Dahl Sauer går av
84' Spillerbytte Rosenborg - Leo Cornic går på, Leo Cornic går av
87' Niyukuri skyter fra 20 meter. Avslutningen går rett på Tangvik.
87' Selnæs går ned etter en stempling av Ludviksson.
87' Gult kort til Claus Niyukuri på FK Haugesund
90' Frispark til Rosenborg
90' Klarer hjemmelaget å få til en siste sluttspurt?
90' Seone legger inn fra høyre, men Cornic får headet unna.
90' Innvær får en stor mulighet til å redusere, men Tangvik avverger avslutningen.
90' Hjørnespark til FK Haugesund
90' Hjørnespark til Rosenborg
90' Mål for Rosenborg, Marius Broholm scorer!