Tiller
0 - 3
Ranheim
ons 10. apr 18:00 Tobb Arena Sør
Tiller
Formasjon: 4-4-2
1
1 T. Solvoll
1 Tor Solvoll
6
6 R. Berge
6 Roald Berge
4
4 N. Eggen
4 Nils Gunnar Barstad Eggen
5
5 J. Alstad
5 Joakim Harsvik Alstad
3
3 N. Aarmo
3 Noah Aarmo
11
11 E. Myrvågnes
11 Elias Sandøy Myrvågnes
16
16 S. Stuen
16 Sondre Kvikstad Stuen
10
10 A. Kvalvik
10 Alexander Kvalvik
7
7 E. Forren-Vik
7 Eskil Forren-Vik
99
99 I. Austberg
99 Ingmar Austberg
24
24 B. Feldt
24 Benjamin Feldt
Innbyttere: Ulrik Kolstad Aarvåg, Trym Hansen Jetne, Isak Noteng, Mathias Gåsbakk Vinjevoll, Sondre Grøtte, Mathias Sørkilflå, Magnus Zahl-Johansen, Andrew Zubovic, Mohamed Babo Maridi
Ranheim
Trener: Kåre Ingebrigtsen
Formasjon: 4-3-3
92
92 N. Frenderup
92 Nicklas Frenderup
16
16 L. Qvigstad
16 Lasse Qvigstad
4
4 N. Skuseth
4 Nikolai Skuseth
18
18 B. Kvithyld
18 Brage Kvithyld
24
24 H. Gangstad
24 Håkon Gangstad
23 M. Tørset Johnsen
23 Mikael Tørset Johnsen
21
21 L. Kolstad
21 Lucas Kolstad
22
22 S. Prestmo
22 Sigurd Prestmo
19
19 D. Gaustad
19 Dennis Gaustad
27 G. Busch Trend Mogensen
27 Gustav Busch Trend Mogensen
17
17 V. Wenaas
17 Vetle Wenaas
Innbyttere: Simen Vidtun Nilsen, Sander Amble Haugen, Niklas Szabo Hegle, Mathias Emilsen, John Hou Sæter, Brage Aune, Kevin Gjevik, Felix Brattbakk
God onsdag, og velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom Tiller og Ranheim, i den første runden av norgesmesterskapet.
Det er noe magisk med den første runden i NM, hvor alt kan skje. Det er meldt seks grader, laber bris og regn på TOBB Arena litt sør for Trondheim i kveld. Vi får håpe at det som skal skje ute på matta vil varme publikum.
Vertene spiller til daglig i Norsk Tipping-Ligaen avdeling 4, også kjent som 3. divisjon. Det er et spennende lag med god bredde, og mange unge talentfulle spillere. Med et såpass ungt lag er det også naturlig at utvikling er et viktig fokus, samtidig som man har lyst til å kjempe i og rundt toppen av tabellen.
Tiller spilte sin første kamp i ligaen sist fredag, da slo de Moelv 3-0 på eget kunstgress. En av målscorerne den kampen var spydspiss Ingmar Orkelbog Austberg. Den 19 år gamle spissen beskrives som en klassisk "nummer 9", og har mange kamper for diverse aldersbestemte RBK-lag, som vel som et par for Stjørdals-Blink. Han kan være en mann å se opp for for Ranheim i kveld.
Ranheim på sin side startet sesongen sterkt i helga, da de slo Sandnes Ulf hele 3-0 hjemme på Extra Arena. Bendik Bye sto for alle de tre scoringene den kampen, så blir det spennende å så om han blir å se ute på kunstgresset i kveld. Tradisjonelt sett roteres det en del fra Eliteserie- og Obos-lagene i den første runden, det er nok en risiko for det også i dette tilfellet. Ranheim reiser for øvrig til Østfold for sin andre kamp i serien, når de møter Moss på Melløs stadion mandag 15. april.
Disse to lagene møtte hverandre i årets første treningskamp for begge lag tidligere denne sesongen. Kampen ble spilt på Extra Arena seint i Januar, og endte 5-0 til Ranheim.
Skrur vi klokken elleve år tilbake i tid var det også et møte mellom disse lagene i NM, den gang i den andre runden. Det som var en veldig spennende kamp endte til slutt 3-4 i favør Ranheim, til tross for at Tiller ledet 2-1 til pause. Det så faktisk lenge ut som kampen skulle gå til ekstraomganger da Asgeir Volden Snekvik satte inn 3-3-scoringen for Tiller etter 80 minutter, men på overtid ranket det hele. Nevnte Snekvik var igjen involvert, og jeg kan bare anta at han lagde et straffespark til Ranheim helt på tampen. Snekvik ble nemlig utvist, og en 22 år gammel Gjermund Åsen som nettopp hadde blitt byttet inn satte inn den avgjørende scoringen fra elleve meter. Bendik Bye kom for øvrig også inn som innbytter i den kampen, fem minutter før slutt. Christian Eggen Rismark, som nå er Ranheim sin assistenttrener, startet kampen.
Startelleverene er klare! Det er litt vanskelig å spå nøyaktig hvordan Tiller kommer til å se ut formasjonsmessig i dag. Vi tror de kommer til å angripe i noe som ligner en 3-4-3 og forsvare seg i 4-4-2. I tillegg til midtspiss Austberg, er det verdt å legge ekstra merke til Myrvågnes for Tiller. 05-modellen beskrives som en teknisk spiller med en veldig god venstrefot, og kommer nok også til å slå en del dødballer i dag.
Gjestene stiller et ganske sterk redusert mannskap fra start, og har heller ikke med seg de mest rutinerte på benken. Spillere som Bendik Bye, Per Ciljan Skjelbred, Erik Tønne og Sivert Solli er ikke å finne i dagens kamptropp. Dennis Gaustad og Nikolai Skuseth starta kampen mot Sandnes Ulf, og er med fra start i dag. På benken finner vi spillere som John Hou Sæther og Mathias Emilsen.
Det både regner og blåser skikkelig på Tobb Arena i dag, men nå er det straks klart for avspark.
Kampstart
Mogensen setter kampen i gang for Ranheim!
1' Tiller kommer på et lite angrep ute til venstre, men stoppes av Qvigstad.
2' Tiller-spillerne jubler høylytt når Ranheim slår ballen ut av spill. De har fått en fin start på denne kampen, vertene.
3' Frispark til Ranheim
4' Hjørnespark til Ranheim
6' Tiller er noe pragmatiske i sin tilnærming i starten her. De forsøker å spille seg ut bakfra så langt det går, men nøler ikke med å slå den lange.
6' Frispark til Tiller
7' Solvoll holder på å rote det til idet han klarerer ballen rett i kroppen på en Ranheim-spiller. Heldigvis for keeperen får en Tiller-spiller banket unna.
7' Frispark til Ranheim
8' Myrvågnes forsøker å slippe ballen inn bak forsvaret til Austberg som kommer på løpet på tvers. Pasningen blir for lang.
10' Hjørnespark til Ranheim
11' Johnsen forsøker å slippe ballen inn bak forsvaret mot Mogensen, men Alstad bryter den.
11' Frispark til Tiller
14' Tiller mister høyt i banen og Ranheim kan kjøre kontra. Det går ikke fort nok for gjestene, og ´hjemmelaget rekker å komme seg tilbake.
16' Tiller kommer til sin første mulighet etter fint spill ute til venstre! Ballen vendes fint ut til Feldt der ute til venstre som løfter blikket og ser Austberg inne i boks. Innlegget kommer så vidt foran spissen sentralt, som gjør at han ikke får nok kontakt med avslutningen.
16' Frispark til Ranheim
19' Ranheim triller ballen på midten mot et lavtliggende Tiller nå.
20' Feldt er svært aggressiv og god i presspillet for Tiller. Her vinner han ballen to ganger.
22'
24' Frispark til Ranheim
25' Tiller faller raskt ned i ramma nå.
26' Forren-Vik vinner ballen på midten for Tiller og Ranheim er i ubalanse, men vertene greier ikke utnytte den. Innlegget slås raskt mot Austberg, men bankes unna av Kvithyld.
26' Frispark til Ranheim
28' Tiller flyr i press her og vinner frispark i god posisjon! Her skal innlegget slås.
28' Frispark til Tiller
30' Kvithyld med en flott ball helt over til Gaustad. Ranheim triller frem og tilbake nå.
30' Tiller og Solvoll forsøker å kombinere seg fri der bak, men det ender med et Ranheim-kast høyt i banen.
31' Solvoll vinner duellen med Wenaas! Kantspilleren krangler seg fri ute til venstre og kommer seg løs, før han avslutter fra spiss vinkel. Skuddet går rett i Solvoll som er offensivt ute. Keeperen fanger deretter egen retur i duell med Wenaas.
33' Berge kommer seg rundt på høyre side og får til et tidlig innlegg mot bakerste stolpe. Det innlegget kom litt for tidlig, for der var det ingen Tiller-spillere.
33' Hjørnespark til Ranheim
34' Hjørnespark til Ranheim
35' Skuddet fra Wenaas på headingen til Alstad bankes langt over målet til Solvoll.
37' Tiller ruller opp et fint angrep når Ranheim har mange spillere høyt i banen, det er Myrvågnes og Feldt som står bak. Sistnevnte mottar pasningen og flikker den videre til Forren-Vik med hælen. Kantspilleren drar seg inn i banen før han klemmer til, men skuddet går i blokka.
39' Feldt tvinger Frenderup til å redde med skuddet! Myrvågnes med nok en flott involvering når han vender opp forbi Skuseth før han sender av gårde Forren-Vik ute til venstre. Sistnevnte legger tilbake til Feldt som banker til fra rundt 20 meter, men Frenderup har grei kontroll på den og slår unna nede til venstre.
41' Frispark til Tiller
41' Tiller er inne i en veldig god periode nå. De har vært på høyde med dette Ranheim-laget enn så lenge. Til tross for at Ranheim har hatt mest ball, har de skapt lite. Det er den ene store muligheten Gaustad hadde tidligere i omgangen.
44' Gult kort til Nils Gunnar Barstad Eggen på Tiller
45' Frispark til Ranheim
45' Pause
Det er pause på TOBB Arena Sør og det står 0-0. Det har vært et ganske forutsigbart kampbilde hvor Ranheim har hatt mye ball mot et lavtliggende Tiller, uten å skape de største mulighetene. Gaustad var nære på ved én anledning da han kom alene gjennom med Solvoll, men skuddet gikk rett på. Tiller på sin side har ikke greid å skape noen ordentlige muligheter, men har vært nære på ved et par anledninger. Jeg er tilbake med den andre omgangen om litt.
45' 2. omgang
45' Austberg setter i gang de siste 45!
45' Spillerbytte Ranheim - Sander Amble Haugen går på, Sander Amble Haugen går av
46' Frispark til Ranheim
48' Ranheim angriper ute til høyre, men Tiller-forsvaret er på plass og får til slutt skjermet ut til femmeter.
49' Frispark til Tiller
51' Ranheim forsøker seg ute til venstre, men Berge måker unna.
52' Tiller får tak i ballen og Ranheim faller dypt. Gjestene pusher etterhvert ut og tvinger frem den lange.
53' Ranheim spiller seg veldig dypt inn på Tiller sin halvdel når de forsøker å kombinere seg gjennom, men der inne er det svært tett.
53' Frispark til Tiller
53' Mål for Ranheim, Dennis Gaustad scorer!
54' Frispark til Tiller
56' Frispark til Ranheim
59' Gult kort til Roald Berge på Tiller
61' Det virker som Ranheim fikk en liten boost av den scoringen og enda mer over kampen her nå.
63'
65' Spillerbytte Tiller - Mathias Sørkilflå går på, Mathias Sørkilflå går av
65' Spillerbytte Tiller - Magnus Zahl-Johansen går på, Magnus Zahl-Johansen går av
66' Frispark til Tiller
66' Gult kort til Lucas Kolstad på Ranheim
67' Straffe til Ranheim!
67' Gult kort til Noah Aarmo på Tiller
68' Mål til Ranheim! Mikael Tørset Johnsen scorer på straffe!
72' Frispark til Ranheim
73' Sørkilflå skyter utenfor fra rundt 18 meter. Innbytteren klemmer til med venstre like utenfor Ranheim-boksen, men er litt i ubalanse når han skyter. Dermed triller skuddet til side for Ranheim-målet.
75' Mål for Ranheim, Vetle Wenaas scorer!
77' Frispark til Tiller
77' Spillerbytte Tiller - Andrew Zubovic går på, Andrew Zubovic går av
77' Spillerbytte Tiller - Trym Hansen Jetne går på, Trym Hansen Jetne går av
80' Frispark til Ranheim
82'
82' Spillerbytte Tiller - Mathias Gåsbakk Vinjevoll går på, Mathias Gåsbakk Vinjevoll går av
82' Hjørnespark til Ranheim
82' Gult kort til Joakim Harsvik Alstad på Tiller
84' Hjørnespark til Ranheim
85' Frispark til Tiller
86' Frispark til Ranheim
87' Tiller har nok lyst til å få med seg en scoring helt på tampen her.
87' Frispark til Tiller
89' Spillerbytte Ranheim - Brage Aune går på, Brage Aune går av
89' Spillerbytte Ranheim - Niklas Szabo Hegle går på, Niklas Szabo Hegle går av
89' Spillerbytte Ranheim - Kevin Gjevik går på, Kevin Gjevik går av
90' Vertene avslutter kampen i det høye presset og tvinger Ranheim til å slå den lange.
90' Kampen er slutt
Der er kampen over og det ender 0-3 til Ranheim, som med tar seg videre til cupens andre runde. I den første omgangen var Tiller ganske på høyde med Ranheim, som ikke greide å utrette noe særlig. Over i den andre omgangen skrudde Ranheim på bryteren, og spilte seg etterhvert til mange gode muligheter. Mikael Tørset Johnsen var svært god på midten for gjestene, og sto bak mye av det Ranheim skapte. Til slutt satt det tre baller i nettet bak Solvoll i målet, for et Tiller-lag som alt i alt må kunne si seg ganske fornøyde med denne gjennomføringen. Det var alt for denne gang. Takk for følget!