Melhus
1 - 5
Ranheim
ons 24. apr 18:00 Gruva stadion
Melhus
Formasjon: 3-5-2
1
1 J. Hagensen
1 Jørgen Hagensen
14
14 A. Arukwe
14 Andreas Uzoma Arukwe
5
5 M. Ramlo
5 Mats Ramlo
3
3 K. Andreassen
3 Kristian Andreassen
17
17 M. Marthinussen
17 Markus Dølgaard Marthinussen
20
20 S. Støbakk
20 Sigurd Støbakk
21 Ø. Alseth
21 Øyvind Alseth
15
15 A. Eide
15 Adrian Wraalsen Eide
25
25 D. Kilomba
25 Divin Landri Kilomba
24
24 T. Trøen
24 Torbjørn Trøen
22
22 P. Totland
22 Philip Totland
Innbyttere: Christian André Simonsen Grindvold, Petter Stadsøy Borgen, Ola Randen, Edvard Stølan, Erlend Sand Dragset, Ørjan Grøseth, Mathias Rønningsbakk Eid, Eirik Figenschou, Thomas Lerstadgrind
Ranheim
Trener: Kåre Ingebrigtsen
Formasjon: 4-3-3
92
92 N. Frenderup
92 Nicklas Frenderup
16
16 L. Qvigstad
16 Lasse Qvigstad
4
4 N. Skuseth
4 Nikolai Skuseth
6 J. Tromsdal
6 Jakob Tromsdal
24
24 H. Gangstad
24 Håkon Gangstad
22
22 S. Prestmo
22 Sigurd Prestmo
21
21 L. Kolstad
21 Lucas Kolstad
23 M. Tørset Johnsen
23 Mikael Tørset Johnsen
11 S. Solli
11 Sivert Solli
27 G. Busch Trend Mogensen
27 Gustav Busch Trend Mogensen
17
17 V. Wenaas
17 Vetle Wenaas
Innbyttere: Simen Vidtun Nilsen, Sander Amble Haugen, Niklas Szabo Hegle, Lucas Aiden Moen Neverdal, Brage Aune, Mathias Emilsen, Dennis Gaustad, John Hou Sæter
Hei, og velkommen til dekningen av 2. runde i cupen direkte fra Gruva i Melhus, der hjemmelaget Melhus tar i mot Ranheim til cupkamp.
Melhus spiller til daglig i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. De rykket opp fra 4. divisjon i fjor etter en flott sesong, og årets sesong i norsk 3. divisjon har også startet godkjent for Even Aasheim's gutter. 6 poeng på 3 kamper gir delt 6. plass på tabellen med +1 i målforskjell.
For andre år på rad har Melhus kommer seg til andre runden i cupen - en imponerende bragd for klubben og ikke minst kjærkomne penger i klubbkassa til breddeklubben. Melhus slo ut Kolstad fra første runde cupen i fjor, før de tapte 0-6 mot Molde i andre runde i cupen. Det bør nevnes at Melhus hadde 0-0 til pause i sistnevnte kamp, og hold stand lenge mot et godt lag fra Molde. I år tok Melhus seg forbi Nidelv med 4-0 i første kvalikrunde før de slo Orkla 2-3 i en dramatisk kamp i Orkanger, der Melhus scoret på straffe på overtid. I første runde av cupen beseiret Melhus Byåsen 1-0, og dermed venter altså Ranheim fra Obos-ligaen i andre runde av cupen.
Trener for Melhus Even Aasheim forteller at han har beholdt stammen i troppen fra opprykket i fjor, samtidig som de har fått forsterket troppen med noen spennende tilskudd, som har ført til økt konkurranse om plassene og økt kvaliteten på troppen. Sesongoppkjøringen har vært variabel med både gode og mindre gode perioder, og til tross for noen småskader og et par tvilsomme spillere har Aasheim stort sett hele troppen å velge fra.
Ranheim spiller til daglig i Obos-ligaen og befinner seg for øyeblikket på 10. plass med 4 poeng etter 4 spilte kamper, med en målforskjell på +0. Ranheim tok seg forbi Tiller i første runde NM med tallene 0-3 borte på TOBB Arena, med et reservepreget mannskap. I ligaen tapte Ranheim serieåpningen 2-1 borte mot Kongsvinger, før de fulgte opp med 3-1 hjemme mot Sandnes Ulf. Den påfølgende kampen endte med 2-1 tap borte mot Moss, før de spilte 2-2 mot Åsane på lørdag i en spennende kamp på Ranheim.
Ranheim's Lucas Kolstad, som spilte 90 minutter i første runde NM mot Tiller, er blitt intervjuet av hjemmesiden til Ranheim før kampen, og forteller at Ranheim bør ta seg videre mot Melhus, og at forholdene bør ligge til rette for å spille fotball på det nye kunstgresset i Gruva. Kolstad, som bor på Melhus, møter nok en gang sin tidligere klubb, da han spilte på Melhus før han gikk til Tiller, og gleder seg til å forhåpentligvis få nye 90 minutter for Ranheim, og legger til at han håper de i tillegg holder nullen.
Da jeg intervjuet Even Aasheim før oppgjøret mot Molde i fjor spurte jeg om hvilke muligheter Melhus hadde mot Molde, og de svarte han spøkefullt at de "har en back som kaster veldig lange innkast". Dessverre er denne spilleren usikker til kampen i dag, så får vi se om det kommer noen kanonkuler fra innkast fra Melhus sin side.
Aasheim forteller også før kampstart at oppskriften blir lik den mot Molde i fjor. Holde nullen så lenge som mulig samt være dødelig effektive når mulighetene byr seg.
Vi er tilbake med startoppstillingene rundt kl. 17, mens avspark er kl. 1800.
Hjemmelaget Melhus gjør to forandringer fra laget som slo Byåsen i forrige runde. Roy Pedersen og Mathias Rønningsbakk Eid erstattes av Sigurd Støbak og Andraes Uzoma Arukwe. Samtidig kan det se ut til at Melhus muligens kan overraske med formasjonen og gå ut i en 3-5-2, så det blir spennende å se hvordan Even Aasheim har tenkt å stille opp laget når avspark kommer.
Ranheim med en forandring fra laget som slo Tiller 0-3 forrige runde. Ut går Brage Prestmo Kvithyld, og han erstattes av Jakob Tromsdal.
Da er lagene på tur inn på banen. Det variere mellom lette regnbyger og sol som glimter gjennom skyene her nå, så publikum kan forvente seg en rask bane på Melhus til kampen i dag.
Kampstart
1' Så ser det ut til å stemme at Melhus går ut i en 3-5-2 variant der midtbanespillerne trekker ned defensivt og lager en defensiv 5-er.
3' Melhus legger seg dypt i forsvar og flytter bena raskt etter ballen for å forsøkte å stenge rommene for Ranheim. Ranheim triller ball i høyt tempo på jakt etter luker å trille ballen gjennom, og finner ofte rom ytterst på flankene.
4' Hjørnespark til Ranheim
6' Hagensen er raskt ute og snapper ballen foran bena til Mogensen.
7' Hjørnespark til Ranheim
8' Frispark til Ranheim
9' Hjørnespark til Ranheim
10' Ranheim som kontrollerer ballen her nå, og begge lag står godt plassert inne på Melhus' banehalvdel.
10' Ramlo med en god defensiv jobb i det han skjermer ballen ut til femmeter.
10' På utspiller viser Melhus at de heller ikke er redde for å flytte opp spillere.
13' Frispark til Melhus
13' Gult kort til Nikolai Skuseth på Ranheim
15' Feilpasning i det bakre leddet til Melhus gir Ranheim en gratis mulighet, men både Arukwe og Ramlo gjør en god defensiv jobb da de ordner opp.
16' Frispark til Melhus
16' Gult kort til Mikael Tørset Johnsen på Ranheim
17' Frispark til Ranheim
18' Mål for Ranheim, Mikael Tørset Johnsen scorer!
20' Da får altså Ranheim betalt for at Melhus forsøker å stå høyere i banen en periode.
21'
21' Mål for Ranheim, Gustav Busch Trend Mogensen scorer!
24' Prestmo tester skuddfoten fra distanse. Skuddet går mot hjørnet, men Hagensen er raskt nede og har kontroll på skuddet.
24' Hjørnespark til Melhus
26' Frispark til Melhus
27' Så ligger Alseth nede etter en smell i en hodeduell. Får behandling og går av banen selv her, Øyvind Alseth.
29' Alseth er tilbake på banen, og Melhus vinner samtidig et innkast på egen banehalvdel.
30' Wenaas utfordrer Arukwe på venstreflanken, men midtstopperen henger med og vinner ballen.
30' Frispark til Melhus
31' Melhus forsøker å trille ball på motsatt banehalvdel, men presset sitter for Ranheim og de får innkast.
32' Frispark til Ranheim
34' Melhus er dyktige til å variere hvor i banen laget står i perioder, og tidvis lykkes de med å kombinere fint for å finne rom på flankene. Kilomba slår et innlegg mot bakerste, men Skuseth header unna.
34' Frispark til Ranheim
35' Hjørnespark til Ranheim
36' Hjørnespark til Ranheim
37' Mål for Ranheim, Sivert Solli scorer!
38' Frispark til Ranheim
41' Så sliter Alseth og får på ny behandling. Fikk seg en solid smell i hodet tidligere i omgangen, og det kan raskt være at midtbanespilleren må gi seg her.
42' Spillerbytte Melhus - Ørjan Grøseth går på, Ørjan Grøseth går av
43' Hjørnespark til Ranheim
45' Wenaas forsøker et innlegg, men ballen går langt over mål. Innlegget treffer faktisk en bil som gjør at alarmen går, til stor latter fra publikum.
45' Mål for Ranheim, Gustav Busch Trend Mogensen scorer!
45'
45' Pause
Det er pause i Gruva på Melhus, og Ranheim leder fortjent 0-4 etter en solid førsteomgang. Mogensen har scoret to mål, mens Solli og Johnsen har scoret de to andre målene. Ranheim startet med høyt tempo og da Melhus lå dypt i banen foregikk det meste av spillet på Melhus sin banehalvdel. Alle Ranheims mål har kommet etter at de flytter spillere høyt i banen og skaper sjanser via gode kombinasjoner. Melhus har periodevis forsøkt å stå høyt i banen med mange spillere og lykkes periodevis med gode kombinasjoner og har kommet til en del innlegg, og på overtid i førsteomgangen skaper de sin klart beste sjanse da Støbakk fyrer av et flott skudd på halv volley fra 20 meter. Skuddet er knallhardt og treffer tverrliggeren, før den går over mål.
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Ranheim - Sander Amble Haugen går på, Sander Amble Haugen går av
45' Spillerbytte Melhus - Eirik Figenschou går på, Eirik Figenschou går av
50' Melhus fortsetter å stå høyere i banen i starten av andreomgangen, og presser gjerne stopperne til Ranheim når de har ballen.
51' Hjørnespark til Ranheim
53' Fin sjanse til Ranheim etter flott spill. Ranheim ruller opp et angrep med korte pasninger og gode kombinasjoner. Amble Haugen legger inn, og Mogensen vender flott bort Ramlo, men skuddet går i blokka og Melhus slipper med skrekken.
53' Frispark til Ranheim
55' Hjørnespark til Melhus
57' Frispark til Melhus
59' Figenschou har vært frisk de siste minuttene og er dribleglad med god teknik. Han drar av en forsvarsspiller og skyter på halvspretten. Skuddet går på mål, men Frenderup redder uten store problemer.
59' Det er en jevnere kamp på Melhus nå.
59' Frispark til Ranheim
60' Mål for Ranheim, Vetle Wenaas scorer!
61' Spillerbytte Melhus - Edvard Stølan går på, Edvard Stølan går av
62' Spillerbytte Melhus - Thomas Lerstadgrind går på, Thomas Lerstadgrind går av
64' Spillerbytte Ranheim - Niklas Szabo Hegle går på, Niklas Szabo Hegle går av
64' Spillerbytte Ranheim - Dennis Gaustad går på, Dennis Gaustad går av
66'
67'
69' Frispark til Ranheim
70' Gult kort til Sigurd Støbakk på Melhus
70' På ny kommer Marthinussen seg gjennom på høyresiden. Denne gangen slår han inn mot Totland som går i bakken i det han vender bort Hegle. Hele Melhus roper på straffe, men dommer Oliver Skaret Barsøe roper raskt at det skal spilles videre!
73' Frispark til Ranheim
75' Frispark til Melhus
77'
79' Rødt kort til Niklas Szabo Hegle på Ranheim
81' Frispark til Melhus
81' Mål for Melhus, Mats Ramlo scorer!
84' Spillerbytte Melhus - Erlend Sand Dragset går på, Erlend Sand Dragset går av
85' Spillerbytte Ranheim - John Hou Sæter går på, John Hou Sæter går av
86' Spillerbytte Ranheim - Mathias Emilsen går på, Mathias Emilsen går av
87' Speaker har vært underholdende så langt i dag, og melder på byttene til Ranheim at "ut går Sivert Solli, og en anna fyr".
87' Frispark til Ranheim
88' Dragset nære på å sette Frenderup i trøbbel, men keeperen får slått unna.
89' Frispark til Ranheim
90' Frispark til Melhus
90'
90' Hjørnespark til Melhus
90' Hjørnespark til Melhus
90' Kampen er slutt