KRISTIANSAND: Den siste måneden har senegaleserne Mapenda Mbow og Ousmane Dieng vært på prøvespill i Start. Duoen har vært på banen i samtlige treningskamper, senest i helgen da det ble 1–7-tap mot Egersund.

Spesielt førstnevnte har imponert Starts trenerteam de siste ukene, med sin imponerende fysikk, fart og uredde spillestil som midtforsvarer.

– Mapenda har gjort et veldig godt inntrykk på meg. Det er en spiller med x-faktor, som har råskap i spillet sitt. Jeg synes det er en interessant spiller, sa Start-trener Azar Karadas om unggutten fra Senegal sist uke.

Slik Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, har Start de siste ukene vært i forhandlinger med spilleren, hans agenter og Espoirs de Guédiawaye, klubben i hjemlandet, i håp om å komme til enighet om en avtale.

Helomvending

Samtalene ble intensivert etter at Start i forrige uke solgte nøkkelspilleren Luc Mares til eliteserieklubben HamKam for rundt to millioner kroner.

Slik Fædrelandsvennen forstår det, var partene så å si enige om rammene rundt en avtale i forrige uke. Det mest aktuelle skal ha vært et gratis lån ut sesongen med en kjøpsopsjon på rundt én million kroner.

Siden har forhandlingene halt ut i tid.

Nå får Fædrelandsvennen bekreftet at Start har ombestemt seg: De har valgt å ikke gå videre med signeringen av Mapenda Mbow.

– Det blir ingenting av den planlagte signeringen. Det henger sammen med økonomisk usikkerhet i klubben, sier hans agent, Krister Gundersen.

– Mapenda har gjort et godt inntrykk, men basert på en totalvurdering av klubbens situasjon akkurat nå, har vi valgt å ikke gå videre med det på nåværende tidspunkt, tilføyer daglig leder, Sveinung Hedding-Valvik.

Reiser videre

Start er i en svært krevende økonomisk situasjon, og risikerer poengtrekk i 1. divisjon dersom egenkapitalen ikke er positiv innen utgangen av juni.

Ettersom det foreløpig ikke foreligger en avklaring med de amerikanske investorene som vil inn i Start, skal styret ha landet på at det per nå ikke er forsvarlig å bruke midler på å hente en uerfaren unggutt i forsvarsleddet.

Selv om Mbow har imponert både trenerteamet og lagkameratene, blir det altså ingen Start-avtale for verken ham eller Dieng. Begge reiser innen kort tid videre og ingen av dem blir med troppen til Kypros på lørdag.

Prøvespillerne Emil Wilhelmsen Moe, Dantouma Toure, Håvard Åsheim og Fredrik Pålerud trener videre med Start, i første omgang ut denne uka.

Starts neste treningskamp er førstkommende fredag, borte mot Stabæk. Dagen derpå reiser Start på treningsleir til Kypros i en uke.