Start 1–1 Bryne

KRISTIANSAND: 1–1 endte det i Sørlandshallen da Bryne kom på besøk til Kristiansand drøye to måneder etter kvalikkampen som aldri ble noe av mellom de to lagene.

Bryne var klart best i den første omgangen, mens Start dominerte den andre - i det som trolig var den siste kampen til Starts vikariende trenerapparat.

– Det er kaotisk i første omgang og vi får kjørt oss. Det endrer seg veldig i andre omgang, og vi klarer bedre å spille av presset til Bryne. Det jeg liker med denne kampen er at vi får spilt voksenfotball. Det er kraft og trøkk i denne kampen og bra læring for oss og våre unge spillere, sier Jahn Robert Holmgren, som ledet laget i kamp.

Når Start møter Jerv neste fredag er det antakelig Azar Karadas som leder laget. Etter det Fædrelandsvennen vet blir han presentert som lagets nye trener innen kort tid.

Se kampen i opptak her.

Bryne fikk kampen største sjanse da Tom Strannegård mistet ballen rett utenfor 16-meteren, men Jasper Silva Torkildsen og Luc Mares fikk ryddet opp i felleskap. Laget fra Jæren fortsatte å kjøre over Start-laget med høyt balltempo aggtessivitet og presisjon. 1–0 kom etter et nydelig angrep som ble kontant ekspedert i kassa fra Duarte Moreira fra kort hold.

Schulze tilbake

Start kom seg til hektene etterhvert, og Eirik Schulze hadde den første avslutningen for Start etter et hjørnespark. Etter 23 minutter skapte Start en ny sjanse etter dødball. Alagie Sanyang steg til værs og headet ballen i stolpen etter et godt slått frispark fra Sander Sjøkvist. Skuddet gikk over fra mandalitten, som startet sin første kamp i Start-drakt siden kvalikkampen mot Kongsvinger i 2022.

Bryne hadde den klart beste sluttspurten i frøste omgang, og var nær å sette 2–0, men Silva Torkildsen holdt Start inne i kampen.

I andre omgangen kom et langt mer fremoverrettet og tent Start-lag.

Tre annullerte mål

Innbytterne Salim Nkubiri, Adrian Eftestad Nilsen og Altin Ujkani bidro sterkt til det.

Særlig Nkubiri fikk klappsalver i Sørlandshallen etter flere dribleraid.

– Det er det som er kult og se på, og det er det som folk betaler for. Det var en fin kamp for meg. Vi hadde hele kampen i 2.omgang, sier Nkubiri, som stadig var på farten.

1–1 kom etter 56 minutter, og uten at han var nær ballen viste Sanyang sin genialitet. Altin Ujkani brøt foran og slo ballen mot Start-spissen, som hoppet over ballen og lot den gå til Mathias Grundetjern som kom i stor fart. Han satte ballen sikkert i nettet.

Mathias Grundethern Foto: Jim Rune Bjorvand

– Det var en grei kamp. Vi kom tregt ut av startblokkene, men så hever vi oss utover i kampen. Vi viste etter hvert at vi kan spille fotball, men vi kan bedre, sa Grundetjern etter kampen.

Start fortsatte å dominere kampen, og hadde tre baller i nettet som ble avblåst for offside. Sanyang, samt innbytterne Ousame Dieng (prøvespiller) og Sander Svela fikk nettsus, men ble avvinket.

Altin Ujkani skjøt et frispark rett i klypene på Bryne-keeperen på overtid, og dermed endte det 1–1 i årets andre treningskamp for de gule og svarte.

NB! Start har ikke tapt en kamp i Sørlandshallen siden Sandefjord vant 2–1 i 2018.