Magne Hoseth og Klaksvík fikk en tøff trekning i første runde av Champions League-kvalifiseringen. Der ventet nemlig ungarske Ferencvaros, som forrige sesong kom til åttedelsfinale i Europa League, og som for tre sesonger siden tok seg helt inn i gruppespillet i selveste Champions League.

Etter at det første oppgjøret på Færøyene endte 0–0, hadde Klaksvík alt å spille for i onsdagens returoppgjør i Budapest.

Der fikk Klaksvík tildelt straffespark før klokken hadde rundet ti minutter. Den plasserte Arni Frederiksberg i mål, og samme mann satte inn 2–0 etter halvtimen.

Like før pause sørget tidligere Stabæk-spiller Luc Kassi for at Klaksvík kunne gå i garderoben med en 3–0-ledelse.

Med en målløs annenomgang tok Hoseths Klaksvík seg trygt videre til andre runde av Champions League-kvaliken.

Etter nederlaget mot Klaksvík ble Sztanislav Cherchesov sparket som hovedtrener for Ferencvaros. Det opplyser Ferencvaros på sin egen hjemmeside.

Vegard Forren spilte hele kampen i trebackslinjen til Klaksvík, mens Sivert Gussiås ble byttet inn. Tidligere Brann-keeper Markus Olsen Pettersen ble sittende på benken.

For Ferencvaros startet bergenseren Kristoffer Zachariassen kampen, mens drammenseren Tokmac Nguen ikke var en del av troppen.

Grafikk: www.sofascore.com

Jobben er Hoseths første som trener. Han har tidligere spilt for Molde, FC København, Vålerenga, Viking, Aalesund og Kristiansund i sin innholdsrike fotballkarriere. 42-åringen står også med 22 kamper for det norske landslaget.

Den tidligere fotballspilleren har med seg Daniel Berg Hestad som assistenttrener, og kjempeprestasjonen er også gode nyheter for duoens gamleklubb Molde.

Det gjør nemlig at Molde blir seedet i tredje kvalifiseringsrunde, dersom de slår ut finske HJK Helsinki i den andre. Med det unngår de å møte FC København, Dinamo Zagreb, Galatasaray og Qarabag i runde tre.

Begge Moldes kamper mot HJK Helsinki sendes direkte på VG+ Sport.

MOLDE-LEGENDER: Daniel Berg Hestad (t.v.) og Magne Hoseth, her etter seriegullet i 2012. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Klaksvík møter Per Mathias Høgmos Häcken i den andre kvalifiseringsrunden, etter at det svenske laget tirsdag vant 5–1 sammenlagt over Wales-laget The New Saints.

Seks lag kommer til gruppespillet i Champions League 2023/24 via kvalifiseringen.

Den andre kvalifiseringsrunden spilles 25. eller 26. juli. Vinneren vil komme videre til tredje kvalifiseringsrunde, før en eventuell playoff venter.

Vinnerne av de seks oppgjørene i playoff går videre til Champions League-gruppespillet sammen med de 26 lagene som har fått direkteplass. Tapende lag går over til gruppespillet i Europa League.