- Under årsmøtet i 2020 var det snakk om en femårsplan for sammensmeltingen av herre- og damelaget. Nå er man nære fusjon i 2022. Vi sitter med en følelse, blant annet gjennom media, at RBK jobber med dette bak lukkede dører, sier Viken til Adresseavisen.

Han fortsetter:

- Nå begynner vi å bli utålmodige, og savner en plan for hvordan fusjonen skal skje i praksis. Vi opplever ikke at dette har vært noen åpen prosess.

– Blir tema

Konfrontert med Vikens uttalelser forteller styreleder hos herrene, Ivar Koteng, at klubben har planer om dette.

– Det er medlemsmøte i RBK førstkommende mandag. Her blir denne saken diskutert, sier Koteng.

To årsmøter – to planer

13. februar 2020 ble en historisk dag i trøndersk fotball. Da vedtok RBKs årsmøte at klubben skulle satse på kvinnefotball. I første omgang gjennom et samarbeid med Trondheims-Ørn, som skulle ta Rosenborgs navn og farger, men fortsette som egen klubb.

«Klubbene fortsetter som egne juridiske og økonomiske frittstående enheter, og det utarbeides en femårsplan for sportslig og økonomisk utvikling av Rosenborg kvinner», het det i RBK-styrets innstilling, som ble vedtatt med et overveldende flertall.

29. mars 2021 bekreftet styreleder Ivar Koteng noe daglig leder Tove Moe Dyrhaug sa i en «bisetning» under årsmøtet tre uker tidligere.

- Vi tenker at det blir en fusjon i 2022 eller 2023. Mest sannsynlig i 2022, sa Koteng.

Torsdag i forrige uke skrev Adresseavisen om utviklingen i planene. I oktober har RBK herrer og RBK kvinner møttes tre ganger. Og nå forteller både Koteng og styreleder i RBK Kvinner, Ørjan Engen at det går mot full sammenslåing neste år.

- Vi er langt på vei enig om hvordan ting skal se ut, sa Engen.

- Noen formelle ting er ennå ikke helt avklart, så vi vet enda mer om tre-fire uker. Men det er størst sannsynlighet for at det blir fusjon neste år, sa Koteng.

Med forbeholdet om at ting må bankes gjennom i årsmøter neste år.

Tre møter i oktober: RBK herrer og RBK kvinner, med tanke på fusjon fra 2022. Her representert ved Ørjan Engen, Ivar Koteng og Nils Skutle. Foto: Christian S. Stendal

- Medlemsstyrt

Kjernen-leder Viken forteller at supporterne ikke er imot fusjonsplaner i seg.

Men reagerer på det han mener har vært lite informasjon om saken til RBK-medlemmene.

- Rosenborg er en medlemsstyrt klubb. Som Kjernen-leder og RBK-medlem oppleves ikke dette som noen god prosess. Det synes jeg er synd. Vi synes sammenslåingen bør skje i tråd med klubbens verdier, som åpenhet og folkelighet. Vi tror at absolutt alle tjener på det, sier han.

Styreleder Koteng uttalte før helga at man ser for seg et 2021 med to årsmøter i hver klubb. Ett ordinært årsmøte, og ett «fusjons-årsmøte».

Viken synes både informasjonsflyten, og muligheten for å diskutere hva som ligger i disse planene, kommer for seint.

- Per i dag har vi to lag i RBK, som driftes hver for seg. Det er to ulike kulturer, som begge har sine ambisjoner. Men det siste som ble sagt høyt er at det er en femårsplan. Og da håper vi på en prosess hvor vi får vite om planene underveis. Hva er detaljene? Hva er den felles ambisjonen?, sier Viken.

Han skulle gjerne ha sett at klubben for eksempel hadde invitert til medlemsmøter underveis:

- Ja. Eller møtt medlemmene på annet vis. Det er viktig at man får snakket sammen, sier Viken.