Det avslører TV 2-sjefen Olav Sandnes på egen kanal tirsdag.

– Vi opplever en enorm interesse for Champions League, og vi ser frem til å videreutvikle denne fantastiske fotball-turneringen på våre plattformer. Dette er en stor dag for oss i TV 2, sier sjefredaktør og administrerende direktør Sandnes i en pressemelding.

TV 2 har hatt eksklusive rettigheter til å vise Champions League siden 2021. Den nye avtalen gjelder fra kommende sesong og varer frem til sommeren 2027.

– Vi sikret oss disse rettighetene tross sterk konkurranse fra andre aktører. Hva dette koster kan vi ikke kommentere, utover at slike rettigheter ikke selges på billigsalg, sier Sandnes.

Champions League får et helt nytt format til høsten. Antall kamper i turneringen øker fra 125 til 189, antall lag økes fra 32 til 36 og det blir flere utslagsgivende kamper.

– Det var ekstra viktig å sikre seg Champions League nå som de introduserer et utvidet format der verdens beste klubb-turnering får en enda mer prominent posisjon i fotball-kalenderen, sier Sandnes i en pressemelding.

Tirsdag kveld skal Norges to største mannlige fotballstjerner, Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, begge i aksjon i kvartfinalekamper i Champions League for henholdsvis Manchester City og Arsenal.

Viaplay-systemet hadde rettighetene til Champions League i flere tiår før TV 2 overtok i 2021.

Det er ikke kjent hvor mye TV 2 har måttet punge ut for Champions League-rettighetene.

TV 2 melder at samtlige kamper fra Champions League-sesongen vil bli tilgjengelige på TV 2 Play. I tillegg vil to kamper i uka vises på TV 2 Sport 1. Finalen sendes på hovedkanalen TV 2 Direkte.