Selv scoret Haaland to ganger: 1–0 på straffe og 3–2 etter å ha sklidd ballen i mål med underlivet.

– Jeg har aldri scoret med ballene, så det er en ny milepæl, sier Haaland til Viaplay og ler godt.

Ellers i intervjuet virket han småskuffet.

– Det var en tung kamp. Det var sikkert en interessant kamp å se fra tribunen, men halvkjipt å ikke vinne. Jeg følte vi hadde kampen, sier Haaland.

– Du tenker at «nå vinner vi», når vi scorer i 87. minutt. Men de får en straffe. Det er halvkjipt.

Se en lattermild Haaland kommentere den spesielle scoringen:

For da dommeren blåste av til full tid på Stamford Bridge søndag kveld, hadde begge keeperne sluppet inn fire mål hver.

– Jeg er stum av beundring, fordi det var så underholdende å se på, er dommen fra Viaplay-ekspert Pål Andre Helland.

Kampen var så heseblesende, full av sjanser og intens at det faktisk var et under at det bare ble scoret åtte mål totalt.

– En eksepsjonell kamp. Den var fantastisk og inneholdt alt. Dersom du var tilskuer i kveld fikk du valuta for pengene, oppsummerer tidligere City-spiller og Sky Sports-ekspert Micah Richards.

Etter kampslutt var Chelsea-trener Mauricio Pochettino rasende og kom med en rekke håndbevegelser som så ut til å være i retning av dommeren. Han ble holdt igjen:

For Manchester City er trolig resultatet en enorm nedtur.

– Vi føler oss litt utslitte, for å være ærlig, etter en slik kamp. Det var ikke vår beste forestilling. Det å slippe inn fire mål er ikke normalt for oss, konkluderer City-spiller Rodri til Sky Sports.

Laget hadde tilsynelatende kontroll på omstendighetene da Rodri satte inn 4–3 like før slutt.

Men på overtid fikk hjemmelaget straffe.

Frem gikk Cole Palmer, den tidligere City–spilleren som ble solgt til Chelsea i sommer, og satte straffen i mål i det femte overtidsminuttet.

– Det var fantastisk. Jeg har gledet meg til å se gamle lagkamerater og vise hva jeg er god for, sier Palmer til Sky Sports. 21-åringen ble kåret til banens beste.

Kampuret viste 20 minutter og 30 sekunder da Haaland gikk i bakken i 16-meteren. Nordmannen ble revet ned av Marc Cucurella og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket.

Jærbuen ekspederte ballen iskaldt i mål.

Deretter tok kampen fyr. På 20 minutter ble det scoret tre mål. Chelseas Thiago Silva stanget inn en corner, mens Raheem Sterling fikk en enkel jobb med å pirke inn 2–1 etter et glitrende angrep. Deretter utlignet Manuel Akanji til 2–2 før pause.

Den andre omgangen ble ikke noe kjedeligere.

Og igjen var det gjestene og Haaland som åpnet scoringsballet. Den var bare et drøyt minutt gammel da Haaland gjorde en god jobb i det oppbyggende spillet. Ballen fant veien ut til Julian Alvarez. Innlegget traff Haaland igjen, som skled inn 3-2-scoringen - med rumpa.

Dermed er Haaland oppe i 49 fulltreffere i Premier League på 47 kamper. Andy Cole innehar rekorden for raskeste spiller til 50 mål. Han brukte 65 kamper på å sikre den milepælen.

Så utlignet Nicolas Jackson igjen, før Rodri sendte bortelaget i ledelsen med en særdeles heldig avslutning som gikk via beinet til Thiago Silva og videre i mål.

Men kampen hadde fortsatt en scoring i seg. Cole Palmer tok ansvar på overtid. Presset var trolig enormt på unggutten. Men han tålte det og sørget for 4–4 på straffespark i London søndag kveld.