Se situasjonen med Pep Guardiola øverst i saken!

– Vi skrek litt på hverandre, men det går fint det. Etter å ha vunnet «The Treble», så skriker han på meg i pausen i første omgang. Det setter jeg ufattelig pris på. Det er sånne folk jeg vil ha rundt meg, sier Haaland i et intervju med Viaplay etter 3-0-seieren.

Situasjonen han snakker om er da en oppildnet Pep Guardiola marsjerte bort til jærbuen etter at fløytesignalet var gått i pausen.

Guardiola gestikulerte voldsomt med armene, mens den norske stjernespissen lyttet og svarte med en langt roligere tone. Da TV-kameraene kom tett på hendelsen valgte City-manageren å dytte dem vekk.

Situasjonen har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. Haalands milde reaksjon var ikke tilfeldig:

– Jeg har lært litt ting og tang. Det er bare å holde kjeft og fokusere på det jeg kan gjøre noe med. Jeg får jobbe på banen og fokusere på meg selv, det er det jeg har lært, sier Haaland om situasjonen.

Se hele intervjuet med Haaland her:

Etter kamp mener Guardiola at situasjonen var langt mer udramatisk enn den fremsto.

– Han var ikke frustrert, jeg er ikke frustrert. I fotball skjer det. Ikke vær dramatisk, sier Pep Guardiola til BBC.

På pressekonferansen etter kampen sier Guardiola til VG at pausepraten var en diskusjon.

Han forteller at laget gjorde en del unødvendige valg på tampen av første omgang, mistet ballen ved å slå i bakrom som Haaland ønsket, men ble i stedet kontret på i andre enden. Manageren mener City-laget heller burde roet ned tempoet.

– Men jeg forstår Erling. Han vil ha ballen og score mer mål, sier Guardiola til VG.

Grafikk: www.sofascore.com

Viaplay-ekspert og påtroppende Lillestrøm-trener Eirik Bakke er ikke overrasket over Guardiolas reaksjon:

– Han er så lidenskapelig og pusher deg. Her vet Erling at han ikke skal si noe til ham, for da smeller det. Han tar det imot og hører på ham og lytter, selv om han sikkert ikke skjønner alt han sier, sier Bakke.

– Det er sånn han (Pep) er som trener. Han krever mye av spillerne. Engasjement er nødvendig om man skal være det beste laget i ligaen, fortsetter Bakke.

Det er ikke første gang man ser et lignende utbrudd fra Guardiola i retning egen spiller. Som Bayern München-manager oppsto en lignende situasjon i mars 2016 med tyske Joshua Kimmich.

I selve kampen var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med poengene. Etter bare tre minutter hamret Haaland inn sesongens første scoring og sendte den regjerende ligamesteren i ledelsen.

En halvtime senere viste Haaland igjen sine fremragende ferdigheter da han vartet opp med en praktscoring, der ballen fant veien via tverrliggeren og videre i mål bak Burnleys sisteskanse.

75 minutter ut i kampen satte Rodri kampens tredje. Burnley rotet i egen boks og klarte ikke å kvitte seg med ballen som etter hvert havnet hos spanjolen.

Fire minutter senere – i det 79. minutt – ble Haaland byttet av.

Se høydepunktene fra kampen her:

Vondt ble til verre for Burnley da Anass Zaroury ble utvist på overtid. Innbytteren satte knottene i leggen til Kyle Walker og etter en VAR-sjekk ble det gule kortet gjort om til rødt.

Ikke bare fikk vi se Erling Braut Haaland briljere fra start, men også Sander Berge fikk sin Burnley-debut bare to dager etter at han signerte for klubben.

Manchester City-legende og Burnley-sjef Vincent Kompany satte bærumsgutten rett inn i startelleveren, men i duellen mot sin tidligere sjef, Guardiola, måtte Kompany bevitne Haaland sette Berge i skyggen.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)