KRISTIANSAND: – Jeg har alltid visst at han har et skyhøyt nivå inne. Han har det lille ekstra ved seg som ikke så mange andre spillere har. Han er meget god med ballen og har en spilleforståelse som gjør det enkelt å spille spiss når han er på banen, forteller Alagie Sanyang til Fædrelandsvennen.

Spilleren han prater om er 19 år gamle Adrian Eftestad Nilsen, som har vært et av de store lyspunktene for Start i årets to første treningskamper.

Midtbanespilleren fra Kvinesdal fikk proffkontrakt med Start i fjor etter å ha vært en del av klubbens utviklingsavdeling i tre sesonger. Forrige sesong spilte han 41 minutter i 1. divisjon fordelt på fire innhopp under tidligere Start-trener Sindre Tjelmeland, som ga ham debuten mot Kristiansund.

Etter å ha vist gode takter på trening, og tidvis vært dominerende i den dype midtbanerollen i treningskampene mot Vindbjart og Bryne, spås han nå det store gjennombruddet i Start-trøyen denne sesongen. Både supportere, lagkamerater og hovedtrener Azar Karadas har latt seg imponere av hans kvaliteter med ballen, roen i spillet og overblikket han har vist fram.

– Jeg har sett mange klipp av ham. Det er en spennende gutt som har masse fotball i seg. Han kan styre og diktere kamper med de kvalitetene han har med ballen. Det viktigste for ham framover blir å gjøre det i 90 minutter, og ikke bare i perioder, sier Karadas – som har brukt sin første uke i Start til å gjennomføre spillersamtaler med samtlige spillere i stallen.

– Spilletid kommer han til å få. Han må prestere som alle andre, men jeg kjenner godt til kvalitetene hans. Jeg er veldig trygg på at han kommer til å få masse spilletid denne sesongen, fastslår Starts nye hovedtrener.

Start-trener Azar Karadas mener det er gode muligheter for masse spilletid for Adrian Eftestad Nilsen denne sesongen. Han har i liket med mange andre latt seg imponere av kvalitetene til unggutten. Foto: Jacob J. Buchard

Forlenger kontrakten

Selv om Eftestad Nilsen har vært fast inventar på Start-treningene i vinter og fått spilletid i treningskampene, er han for øyeblikket i utgangspunktet klubbløs etter at avtalen med klubben utløp 31. desember i fjor.

Planen er å skrive under på en ny kontrakt innen kort tid.

– Jeg kommer til å signere. Det eneste som mangler nå er kun en signatur, så det kommer til å gå i boks, det, sier han selv til Fædrelandsvennen.

Han er fornøyd med sine prestasjoner for Start i vinter, men legger samtidig ikke skjul på at det har tatt tid å tilvenne seg nivået på a-laget. Foruten de fire innhoppene han hadde i fjor, hadde den 19 år gamle spilleren sin kamphverdag for andrelaget til Start, som spiller på nivå fire i Norge.

– Det er mye mer trøkk og intensitet her. Jeg får kjørt meg skikkelig fysisk på noen av treningene, men jeg begynner å bli mer og mer vant til det. Hvis jeg kan holde oppe nivået jeg har vist så langt, blir dette bra, sier han.

– Kommer gjennombruddet i år?

– Ambisjonen min er jo å spille så mange kamper som mulig. Gjerne starte kamper og levere på et godt nivå. Jeg håper og tror at jeg får masse spilletid i år, men samtidig er det opp til meg selv å vise meg fram, svarer han.

Saken fortsetter under bildet.

Adrian Eftestad Nilsen bruker ikke lang tid før han svarer på hva som er hans støre mål denne sesongen: Spilletid for Start. Foto: Jacob J. Buchard

Lagkamerat Sanyang er ikke i tvil om at Eftestad Nilsen kommer til å bli en viktig brikke for Start denne sesongen. Spissen mener unggutten har det meste som kreves for å kunne bli en «komplett sekser på midtbanen».

– Han evner å gå av en mann eller to, samtidig som at han er så dyktig til å slå ballen i de riktige rommene. Kvalitetene han har med ballen er imponerende. Hvis han klarer å dyrke noen andre kvaliteter, kommer han etter all sannsynlighet til å bli en komplett spiller, forteller Sanyang.

Start spiller ny treningskamp allerede på fredag.

Da er det lokalrival Jerv som venter på motsatt banehalvdel i Sørlandshallen. Avspark er kl. 18.45. Fædrelandsvennen sender treningskampen direkte.