KRISTIANSAND: Tydelig, korrekt og solid.

Fredag kveld hadde Azar Karadas sin første offentlige opptreden som Start-trener da han ble presentert som klubbens nye hovedtrener. Mandag er han i gang i Sørlandshallen.

Det var åpenbart at 42-åringen har fått hovedtrenerjobben i Start på grunn av svært gode referanser.

– Vi har snakket med mange. Jeg har ikke hørt en person si noe negativt om Azar, sa styremedlem i Start, Rolf Daniel Vikstøl, forsvarsspilleren som la opp i fjor var med på ansettelsen.

Karadas har ry på seg for å være særlig god med unge spillere. Han beskrives som en tydelig leder, og han har noe spillergruppen i Start har ønsket sterkt; en lang og innholdsrik spillerkarriere der han må ha plukket opp ett og annet fra en lang rekke meritterte og suksessrike trenere.

Det holder å nevne eksentrikerne Nils Arne Eggen (Rosenborg) og Giovanni Trapattoni (Benfica).

Men han har også fått Start-jobben fordi han har lite erfaring. Han har gått med på en kort kontrakt, og er ikke spesielt krevende. Han skal verken ha mye lønn eller sitt eget støtteapparat - foreløpig.

Ansettelsen sier noe om hvilken økonomisk krevende situasjon klubben står i akkurat nå. For der langsiktighet og tålmodighet er to av de viktigste verdiene i klubbens nye hverdag, har Karadas kun åtte måneders kontrakt. Noen annen risiko kan ikke klubben ta nå. De skal ha en ny prat til sommeren om veien videre, når klubben kanskje er over i en dualmodell med amerikanske investorer, og har satt en organisasjon som skal virke fremover.

I motsetning til sine forgjengere kan en si at mannen fra Nordfjordeid har fått en overkommelig oppgave. Signalene fra dem som har ansatt ham er at han skal stabilisere klubben på et historisk lavt nivå, både sportslig og økonomisk. Det kreves ikke noe opprykk.

Spørsmålet er om det er godt nok for krevende kristiansandere.

Det er fortsatt en holdning blant mange, både i og rundt klubben, at Eliteserien er det eneste som er godt nok. Start har ingen konkurranse. Start har stor stadion. Start kommer fra Norges sjette største by. Manglende ambisjoner dreper entusiasmen. Hvor lenge skal vi vente?

Det kan bli en stund, og jeg tror det er en klok holdning etter en kaotisk tid. Start har sakket voldsomt akterut, både økonomisk og sportslig, sammenliknet med de beste i Norge de siste årene. Det er det flere grunner til.

Den enkle forklaringen er manglende sportslige resultater over tid. Så kommer alt det andre som har påvirket det første. Feil ansettelser, uenigheter om retning, konflikter internt og kommunikasjonsproblemer. Klubben har også manglet både planer og forståelse av hva som skal til for å lykkes i en stadig tøffere konkurranse.

Faktum nå er at spillerstallen er middels Obos-nivå, men med godt utviklingspotensial. Masse unge talenter er det lenge siden Start har hatt, om man - igjen - sammenlikner med de beste. Samtidig er støtteapparat og ressurser rundt klubbens a-lag barbert de siste månedene på grunn av svak økonomi.

Å tro at Karadas løser alle Starts problemer er naivt.

Men det er selvfølgelig lov å drømme.

For fotballen er av og til forunderlig uforutsigbar. Kanskje Azar Karadas er akkurat det Start trenger, og motsatt. Kanskje er det han som får ut det uforløste potensiale mange tror ligger i hos spillerne. Kanskje det er han som tar Start til et overraskende opprykk, fyller tribunene, bidrar til sponsorvekst, samler klubben og får vår lille fotballverden i balanse igjen.

Det har skjedd før, og det kommer til å skje igjen.

VIDEO: Her blir Karadas presentert som Start-trener: